‘Chipset bekend: Google brengt dit jaar drie high-end Pixels uit’

Uit software van Google blijkt dat de zoekgigant eind dit jaar drie smartphones uit gaat brengen. Tevens is de chipset van de opvolgers van de Google Pixel en Pixel XL opgedoken.

Google zet flink in op hardware

Ieder jaar brengt Google nieuwe Android smartphones uit. Voorheen deed het dat met de Nexus-lijn, in samenwerking met andere fabrikanten. Stock Android, degelijke specificaties en een lage prijs maakten de toestellen zeer populair.

Sinds vorig jaar pakt de zoekgigant het echter anders aan. Google heeft zijn eigen hardware divisie opgezet, onder leiding van voormalig Motorola president Rick Osterloh. Zo wil de techgigant niet alleen qua software een grote speler worden, maar ook qua hardware.

Google gaat zijn hardware dus serieus aanpakken. Zo introduceerde het bedrijf vorig jaar onder andere de Google Home en de Google Pixel. Vooral de Pixel is interessant. De spirituele opvolger van de Nexus-lijn is geheel door de zoekgigant ontworpen. HTC dient slechts als producent, net zoals Foxconn iPhones in elkaar zet voor Apple.

Google Pixel: drie nieuwe modellen

Vorig jaar bracht het bedrijf dus de premium Google Pixel en Pixel XL uit. Deze week doken er geruchten op dat de zoekgigant eind dit jaar maar liefst drie nieuwe Pixels op de markt gaat brengen. In officiele code van Google worden drie nieuwe toestellen genoemd: Walleye, Muskie en Taimen.

Google Pixel

De Pixels van vorig jaar hadden ook vissoorten als codenamen. We weten al dat Walleye de opvolger van de Pixel XL wordt. De Muskie volgt de kleinere Google Pixel op. Helaas is het nog niet duidelijk wat voor toestel de Taimen wordt. Geruchten wijzen op een tablet, of in ieder geval een flinke phablet.

Uit hetzelfde stukje code blijkt dat alledrie de toestellen gebruik maken van de Snapdragon 835. Dat is de chipset die we onder andere kennen van de Samsung Galaxy S8. Daarmee lijkt het tevergeefs om te hopen op een budgetmodel. We gaan het eind dit jaar allemaal ontdekken! Hopelijk lukt het Google volgend jaar wel om zijn toestellen in meer landen op voorraad te houden.

Bron: Android-Review via Winfuture.de

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters