Google Pixel event: Alles wat Google heeft aangekondigd

Google organiseert in San Francisco een presentatie waar het naar verwachting veel nieuwe producten gaan aankondigen. Welke dat zijn? Hou dit artikel in de gaten, want hier lees je al het belangrijke dat Google in zijn presentatie aankondigt. Vergeet dus niet de pagina af en toe te verversen!

Google Assistant

Google Assistant is naar Google’s idee een persoonlijke Google, die voor jou op maat is gemaakt. Google Assistant beschikt over kunstmatige intelligentie, die je helpt met het organiseren van je leven. Hij houdt onder meer je agenda bij en je kunt er gesprekken mee voeren. Bijvoorbeeld als je thuis bent en je muziek wil luisteren: het is de bedoeling dat Google Assistent dat dan regelt. Google Assistant is als het ware de opvolger van Google Now, en in vele opzichten ook een grote verbetering. De assistent kan samenwerken met apps, diensten en websites. Dat gebeurt allemaal automatisch op basis van de context van je gesprek. De persoonlijke assistent is verwerkt in Google Allo en de nieuwe Pixel smartphones. Dankzij deep learning en Google’s ervaring met zoekmachines is Google Assistant volgens het bedrijf met afstand de beste digitale assistent.

screen-shot-2016-10-04-at-18-11-44-copyGoogle Translate

Google heeft zijn vertalingsdienst verbeterd. Door verbeteringen kan Google Translate nu beter vertalen. Het algoritme is verder verbeterd, waardoor het de vertalingskwaliteiten van een mens beter kan nabootsen. Zo is vertaling van en naar het Chinees nu accurater en weet Google Translate ook wat het met nuanceverschillen moet doen, bijvoorbeeld in het geval van een vertaling van en naar het Duits en van en naar het Zwitser-Duits. De vertaling ligt nu een stuk dichter tegen het kwaliteitsniveau van een mens aan.

Google Pixel

Google PixelDe Google Pixel is de nieuwe smartphone van Google. Het is de eerste smartphone die Google Assistant ingebouwd. Hij is gebouwd om simpel en slim te zijn. De interface is clean en de Assistant moet veel alledaagse dingen makkelijker maken. Vergelijkbaar met Siri activeert het ingedrukt houden van de thuisknop de Assistant. Zo kun je bijvoorbeeld naar foto’s en mensen zoeken met de Google Assistant. Ook kan je informatie opzoeken over evenementen in de buurt en kan je berichten sturen naar je contacten via de Assistant. Lees meer over de nieuwe smartphones in het onderstaande artikel.

Google Pixel specificaties

De achtercamera van de Google Pixel en Pixel XL heeft een 12,3-megapixelsensor. De telefoons hebben een Snapdragon 821-processor en 4 GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 32 of 128 GB: dit kun je zelf kiezen. Ook hebben de smartphones een vingerafdrukscanner. Volgens Google kan je met USB type-c tot zeven uur met je telefoon door nadat je hem een kwartier hebt opgeladen. Ook heeft de Pixel een app, waardoor het makkelijker wordt om van iOS naar Android te wisselen. De Pixel is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw en zwart en is Daydream VR-ready. De telefoon gaat 649 dollar kosten.

Daydream View

Google heeft vandaag ook zijn eigen virtual reality headset aangekondigd. De Daydream View is met stof gemaakt. Daardoor zit hij volgens Google lekkerder om je hoofd. Ook zegt het bedrijf dat het heel makkelijk is om te gebruiken. Je zou alleen je telefoon in de headset moeten klikken om de Virtual Reality te activeren. De Pixel-telefoons zijn Daydream ready, maar ook andere telefoons zullen in de toekomst werken met Daydream View. De VR-headset komt in november uit en gaat 79 dollar kosten.

Google Wi-Fi

Met Google Wi-Fi kunnen verschillende routers met elkaar samenwerken. Vervolgens krijg je altijd automatisch verbinding met de router met de voor jou beste verbinding, ook als je rondloopt. Een enkele router kost 129 dollar, een set van drie gaat 299 dollar kosten.screen-shot-2016-10-04-at-18-55-11

screen-shot-2016-10-04-at-18-56-37Chromecast Ultra

Met de Chromecast Ultra kan je ook in 4K-resolutie streamen. Ook ondersteunt hij HDR en Dolby Vision. De Ultra is 1,8 keer sneller dan zijn voorganger en heeft een Ethernet-poort. Hij komt in november uit en kost 69 dollar.

screen-shot-2016-10-04-at-18-59-22Google Home

Met Google Home kan je verschillende dingen in je huis besturen met je stem. Zo kan je muziek opstarten en vervolgens harder of zachter zetten met stemcommando’s. Als dat niet werkt, heeft het apparaat aan de bovenkant een touchpaneel. Bovendien is het apparaat verbonden met Google. Dus ook als je de titel van een nummer niet meer weet, kan je met wat hints toch het nummer vinden en afspelen.

screen-shot-2016-10-04-at-19-00-30Ook kan je je dag organiseren met Google Home. Je kunt bijvoorbeeld een briefing over je dag krijgen door goedemorgen te zeggen. Ook kan je je andere apparaten aansturen. Zo kan je bijvoorbeeld documenten op je smartphone via Google Home aanpassen. Ook kan je met bepaalde merken, zoals Phlips en Samsung, je lichten via Google Home besturen. Ook je tv kan je via Home besturen. Google heeft al een samenwerking met Netflix aangekondigd. Daarnaast kunnen andere ontwikkelaars en apps dankzij een API en SDK ook met de gadget communiceren.
De Google Home gaat 129 dollar kosten. Hij komt op 4 november in Noord-Amerika uit. Het apparaat is in zes kleuren verkrijgbaar. Drie daarvan zijn voornamelijk gemaakt van stof, terwijl de andere drie voornamelijk gebruikmaken van metaal.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters