Google Pixel event: Alles wat je kunt verwachten

Dinsdagavond vindt het Google Pixel event plaats, waar de zoekgigant een flink aantal nieuwe producten aan zal gaan kondigen. We zetten alles wat je kunt verwachten op een rijtje.

Google Pixel event

Na maanden aan geruchten en gelekte informatie is het dinsdag dan eindelijk zover, dan zal Google een flink aantal nieuwe producten aan gaan kondigen in San Francisco. De zoekgigant neemt met zijn nieuwe hardware divisie eindelijk zelf de touwtjes in handen. Dit jaar kun je naast nieuwe smartphones ook een flink aantal andere aankondigingen verwachten, die we in dit artikel nog eens samengevat op een rijtje zetten.

Google Pixel en Pixel XL

Google Pixel gouden variantNa jaren aan excellente en minder excellente smartphones neemt Google waarschijnlijk afscheid van de Nexus merknaam. In plaats daarvan laat de zoekgigant zich dit jaar inspireren door zijn high-end Chromebook lijn, de Pixel. Naar verwachting zal Google dinsdag twee nieuwe smartphones onthullen, de Google Pixel en de Google Pixel XL. De 5.-inch Pixel en de 5.5-inch Google Pixel delen dezelfde specificaties. Verwacht een Snapdragon 821 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen, een vingerprintscanner en hetzelfde strakke ontwerp.

 

De 12MP camerasensoren zijn naar verwachting verbeterde versies van de excellente camera’s die we kennen van de Nexus 5X en Nexus 6P. Ook goed om te noemen: ja, beide toestellen hebben een headphone jack. Twee aantrekkelijke totaalpakketjes dus, gefabriceerd door HTC. De naam van de Taiwanese fabrikant zul je echter niet op de Google Pixel en Google Pixel XL vinden, want Google neemt met de hashtag #MadeByGoogle zelf de touwtjes in handen. Helaas brengt deze nieuwe richting ook hogere prijzen met zich mee, want volgens betrouwbare bronnen kost het goedkoopste model maar liefst $649.

Android 7.1

Google zal waarschijnlijk ook kort Android 7.1 aanstippen, een relatief flinke update voor Android Nougat. Normaliter lossen dit soort eerste updates enkel wat bugs op, maar dat is dit keer niet het geval. De update brengt naar verluidt ronde icoontjes met zich mee, evenals de nieuwe launcher voor de Google Pixel en Pixel XL.

Google Home

Google HomeGoogle kondigde afgelopen zomer de Google Home aan, een directe concurrent van de Amazon Echo. Het apparaatje houdt je agenda bij, werkt samen met je telefoon en andere apparaten en kan bijvoorbeeld muziek afspelen. De persoonlijke assistent voor in huis gaat naar verwachting $129 gaan kosten, en zal dinsdag ongetwijfeld nog eens door de zoekgigant gedemonstreerd worden.

Nog een router

Vrij recentelijk doken er plotseling geruchten op dat Google aankomende dinsdag een nieuwe router gaat aankondigen. Het wordt naar verwachting niet net zoals de Google OnHub een normale router. De Google WiFi gaat namelijk concurreren met het slimme Eero mesh systeem, waarmee routers in je huis als het ware hun eigen netwerkje kunnen creëren. Daarnaast zal de Google WiFi hoogstwaarschijnlijk ook samen kunnen werken met de Google Home, waarmee de zoekgigant hopelijk eindelijk het Internet of Things op gang kan krijgen. Wat de router nou precies speciaal maakt gaan we dinsdagavond ontdekken. De Google WiFi gaat naar verluidt $129 kosten.

Chromecast Ultra

Google 4K Chromecast UltraVorig jaar onthulde een nieuwe generatie van de Chromecast dongle en een nieuw product, de Chromecast Audio. Dit jaar wijzen geruchten erop dat Google een duurdere 4K Chromecast uit zal brengen, de zogeheten Chromecast Ultra. De laatste update voor de Chromecast software bèta verwijderde echter de ‘Chromecast’ merknaam, dus wellicht moeten we naast Nexus ook afscheid nemen van die merknaam. De Chromecast Ultra gaat naar verwachting $69 kosten.

Andromeda

Google Andromeda hoort eigenlijk bovenaan dit lijstje te staan. Volgens Google’s Chief of Android wordt evenement namelijk het belangrijkste evenement sinds de aankondiging van Android. Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat we voor het eerst Andromeda te zien gaan krijgen, een nieuw hybride besturingssysteem dat naar verluidt uiteindelijk zelfs Android op moet gaan volgen. Het is een combinatie van Chrome OS en Android, compatibel met smartphones, tablets, computers en laptops. Groot nieuws dus, zeker als Google de verwachtingen echt waar kan maken. We krijgen waarschijnlijk slechts een kort voorproefje te zien, want het systeem is pas eind 2017 klaar volgens insiders. Toch maakt Andromeda het Google Pixel event een stuk intetessanter.

Live

Je kunt het Google Pixel event vanavond vanaf 18:00 live volgen via het Youtubekanaal van Google. Wij zullen al het nieuws natuurlijk vanaf de redactie voor je verslaan, zodat je als eerste op de hoogte bent van alle ontwikkelingen. Een ding is duidelijk: Google pakt het ambitieus aan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters