Download: Google’s Pixel launcher brengt Android Oreo functies naar elke smartphone

Heeft je smartphone Android Oreo nog niet ontvangen, maar wil je toch aan de slag met alle nieuwe functies? Met de nieuwe Pixel Launcher kan het.

Pixel Launcher brengt Android Oreo functies naar elke Android smartphone

De Play Store staat vol met launchers. Het gaat om stukje software die het uiterlijk van je Android smartphone veranderen en nieuwe functies toe kunnen voegen. Een groot voordeel van Google’s mobiele besturingssysteem dus.

Google gebruikt zelf de Pixel Launcher om zijn eigen smartphones een uniek uiterlijk te geven. Eerder dit jaar lekte de launcher, waardoor je middels het APK-bestandje het op elke Android smartphone kon installeren.

Opeens waren exclusieve Pixel-features beschikbaar op andere smartphones. Ondertussen is Android Oreo uitgekomen, een update die een flink aantal nieuwe features met zich meebrengt.

Je raadt het misschien al: ook de Oreo-versie van de Pixel Launcher is gelekt. Nog beter nieuws: de launcher bevat enkele Oreo-features die ook op Marshmallow werken als je de software installeert. Ideaal dus als je smartphone (voorlopig) geen Android Oreo zal ontvangen.

Android 8.0 Oreo

Je kunt nu overal op je scherm naar beneden swipen om je notificatiecentrum te openen. Op bijvoorbeeld de OnePlus 3 kon dat al, maar andere Android smartphones hoeven het nu ook niet meer zonder die feature te stellen.

Hetzelfde geldt onder andere voor Android Oreo’s Notification Dots en ronde icoontjes. Allemaal toevoegingen die voorheen enkel op Android Oreo beschikbaar waren.

Downloaden en installeren

Nog een mooie bonus: Pixel Launcher is nu compatibel met Samsung’s Secure Folder. Je kunt de launcher dus ook op een Samsung smartphone gebruiken, zonder dat je toegang tot die feature verliest.

Het installeren van de nieuwe Pixel Launcher is vrij simpel. Verwijder eerst de vorige versie van de Pixel Launcher, als je die nog hebt. Download vervolgens het nieuwe APK-bestandje via deze link.

Druk op het gedownloade bestand en er wordt je gevraagd of je de nieuwe Pixel Launcher wil installeren. Geniet van alle nieuwe features! Hier kun je een complete lijst met veranderingen en toevoegingen vinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters