Download: Google’s Pixel launcher brengt Android Oreo functies naar elke smartphone

Heeft je smartphone Android Oreo nog niet ontvangen, maar wil je toch aan de slag met alle nieuwe functies? Met de nieuwe Pixel Launcher kan het.

Pixel Launcher brengt Android Oreo functies naar elke Android smartphone

De Play Store staat vol met launchers. Het gaat om stukje software die het uiterlijk van je Android smartphone veranderen en nieuwe functies toe kunnen voegen. Een groot voordeel¬†van Google’s mobiele besturingssysteem dus.

Google gebruikt zelf de Pixel Launcher om zijn eigen smartphones een uniek uiterlijk te geven. Eerder dit jaar lekte de launcher, waardoor je middels het APK-bestandje het op elke Android smartphone kon installeren.

Opeens waren exclusieve Pixel-features beschikbaar op andere smartphones. Ondertussen is Android Oreo uitgekomen, een update die een flink aantal nieuwe features met zich meebrengt.

Je raadt het misschien al: ook de Oreo-versie van de Pixel Launcher is gelekt. Nog beter nieuws: de launcher bevat enkele Oreo-features die ook op Marshmallow werken als je de software installeert. Ideaal dus als je smartphone (voorlopig) geen Android Oreo zal ontvangen.

Android 8.0 Oreo

Je kunt nu overal op je scherm naar beneden swipen om je notificatiecentrum te openen. Op bijvoorbeeld de OnePlus 3 kon dat al, maar andere Android smartphones hoeven het nu ook niet meer zonder die feature te stellen.

Hetzelfde geldt onder andere voor Android Oreo’s Notification Dots en ronde icoontjes. Allemaal toevoegingen die voorheen enkel op Android Oreo beschikbaar waren.

Downloaden en installeren

Nog een mooie bonus: Pixel Launcher is nu compatibel met Samsung’s Secure Folder. Je kunt de launcher dus ook op een Samsung smartphone gebruiken, zonder dat je toegang tot die feature verliest.

Het installeren van de nieuwe Pixel Launcher is vrij simpel. Verwijder eerst de vorige versie van de Pixel Launcher, als je die nog hebt. Download vervolgens het nieuwe APK-bestandje via deze link.

Druk op het gedownloade bestand en er wordt je gevraagd of je de nieuwe Pixel Launcher wil installeren. Geniet van alle nieuwe features! Hier kun je een complete lijst met veranderingen en toevoegingen vinden.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters