Download: Google’s Pixel launcher brengt Android P design naar elke smartphone

Google heeft de eerste Developer Preview van Android P vrijgegeven. Ontwikkelaars kunnen dus alvast met de nieuwe software aan de slag. Hier hebben we een overzichtje van de tofste nieuwe features voor je. Het blijft echter een onstabiele bèta, dus voorlopig is het nog niet verstandig Android P op je toestel te zetten. Wat je wel alvast veilig kunt gebruiken, is de Google Pixel Launcher. Daarmee heb je direct toegang tot het nieuwe design van Android P, op welke Android smartphone dan ook. Zonder gedoe of risico’s.

Google Pixel launcher Android P installeren

De verschillen zijn redelijk klein. Rondom de zoekbalk van Google en je dock, zit nu een outline die omhoog beweegt wanneer je de app drawer opent. Daar heb je verder vrij weinig aan, maar het ziet er zeer slick uit. Ook zit er een nieuw microfoon-icoontje in de zoekbalk, waarmee je direct een commando aan Google Assistant kunt geven. Een toffe toevoeging, waarmee je nog sneller acties kunt uitvoeren. Verder zijn de tweaks klein, zoals je op de onderstaande screenshots kunt zien.

Google Pixel Launcher Android P Google Pixel Launcher Android P

Wil je meteen het nieuwste van het nieuwste? Dan kun je de launcher zo installeren:

  1. Download de launcher hier
  2. Open het bestand, en druk op installleren
  3. Bevestig in het geopende scherm dat dit je nieuwe launcher is
  4. Enjoy!

Op sommige toestellen kunnen er kleine visuele bugs optreden, maar niks waar je echt last van zult hebben. Bovendien kun je meteen de launcher weer verwijderen wanneer er toch iets mis gaat. Je loopt in ieder geval geen risico dat er echt dingen mis gaan. Dat geldt helaas nog wel voor de Android P Developer Preview zelf. De update introduceert onder andere nieuwe, robuustere notificaties. Ook wordt je privacy nu een stuk beter beschermd. Apps van derden kunnen je niet stiekem afluisteren of met je meekijken. De komende weken gaan we vast en zeker nog meer nieuwe features tegenkomen. Check zes nieuwe topfeatures hier.

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters