Pixel launcher komt voorlopig niet naar andere Android smartphones

Google heeft vandaag bevestigd dat de Google Pixel Launcher voorlopig niet naar andere Android smartphones dan de Google Pixel en Google Pixel XL komt.

Google Pixel Launcher

Google Pixel launcherGoogle toonde gisteren tijdens zijn Google Pixel en Google Pixel XL onthulling de langverwachte Pixel Launcher. De voormalige Nexus launcher dook de afgelopen maanden meerdere keren op. We konden er zelfs al mee aan de slag dankzij een gelekt installatiebestand. Andere launchers hebben de meeste functies en het uiterlijk van Google’s launcher al gekopieerd. Launchers veranderen het uiterlijk van Android, zodat je de software geheel aan je eigen smaak aan kunt passen.

Exclusief

Google’s Pixel launcher onderscheidt zich in zijn simpliciteit qua functies en een fris ontwerp. Helaas komt de launcher voorlopig niet naar andere Android smartphones, zo maakte de zoekgigant vanmorgen bekend. Zelfs de Nexus toestellen van het merk moeten het zonder de Pixel launcher doen. Het stukje software is namelijk exclusief voor de Google Pixel en Google Pixel XL, de twee nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf.

Alternatieven

Gelukkig geeft de zoekgigant wel aan dat het wellicht in de toekomst zal overwegen om de Pixel launcher naar andere toestellen te brengen, dus er is nog hoop. Bovendien hebben we het over Android, dus je kunt binnenkort waarschijnlijk middels alternatieve wegen alsnog met de nieuwe launcher aan de slag. Tot dan zul je het moeten doen met de bèta van Nova Launcher, die de meeste functies exact imiteert. Ook is er nog steeds een APK-bestand dat je veilig kunt installeren, al kampt die versie van de Pixel Launcher wel met een aantal bugs. We houden je op de hoogte.

Bron: Android Police

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters