Pixel launcher komt voorlopig niet naar andere Android smartphones

Google heeft vandaag bevestigd dat de Google Pixel Launcher voorlopig niet naar andere Android smartphones dan de Google Pixel en Google Pixel XL komt.

Google Pixel Launcher

Google Pixel launcherGoogle toonde gisteren tijdens zijn Google Pixel en Google Pixel XL onthulling de langverwachte Pixel Launcher. De voormalige Nexus launcher dook de afgelopen maanden meerdere keren op. We konden er zelfs al mee aan de slag dankzij een gelekt installatiebestand. Andere launchers hebben de meeste functies en het uiterlijk van Google’s launcher al gekopieerd. Launchers veranderen het uiterlijk van Android, zodat je de software geheel aan je eigen smaak aan kunt passen.

Exclusief

Google’s Pixel launcher onderscheidt zich in zijn simpliciteit qua functies en een fris ontwerp. Helaas komt de launcher voorlopig niet naar andere Android smartphones, zo maakte de zoekgigant vanmorgen bekend. Zelfs de Nexus toestellen van het merk moeten het zonder de Pixel launcher doen. Het stukje software is namelijk exclusief voor de Google Pixel en Google Pixel XL, de twee nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf.

Alternatieven

Gelukkig geeft de zoekgigant wel aan dat het wellicht in de toekomst zal overwegen om de Pixel launcher naar andere toestellen te brengen, dus er is nog hoop. Bovendien hebben we het over Android, dus je kunt binnenkort waarschijnlijk middels alternatieve wegen alsnog met de nieuwe launcher aan de slag. Tot dan zul je het moeten doen met de bèta van Nova Launcher, die de meeste functies exact imiteert. Ook is er nog steeds een APK-bestand dat je veilig kunt installeren, al kampt die versie van de Pixel Launcher wel met een aantal bugs. We houden je op de hoogte.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters