Google Pixel XL ontvangt per ongeluk volgende beveiligingsupdate

Elke maand krijgen verschillende toestellen een beveiligingsupdate. Google doet dit met onder andere de Google Pixel en Google Pixel XL. Dit zijn twee toestellen die eind vorig jaar, begin oktober om precies te zijn, zijn uitgebracht door het Amerikaanse bedrijf. Deze keer heeft de Pixel XL een beveiligingsupdate gekregen voor mei. Het gekke is dat het nog helemaal geen mei is en dat er een waarschuwing bij de update stond.

Google Pixel

Google kondigde afgelopen oktober twee nieuwe toestellen aan; de Google Pixel en de Google Pixel XL. Beide toestellen beschikken over de Snapdragon 821-processor in combinatie met 4GB. Ook hebben beide toestellen een 12 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixelcamera aan de voorkant. De reguliere Pixel beschikt over een 5-inchscherm met een Full HD-resolutie, terwijl de XL-variant een 5,5-inchscherm heeft met een Quad HD-resolutie.

Met deze twee toestellen lijkt er een eind te komen aan de Nexus-toestellen van het bedrijf. Sinds 2010 heeft Google in samenwerking met andere fabrikanten verschillende Nexus-toestellen uitgebracht. Deze toestellen boden een standaard-Android ervaring en een prima setje specificaties. Deze toestellen waren ook niet al te duur.

Beveiligingsupdates

Toch brengt Google nog steeds beveiligingsupdates naar verschillende Nexus-toestellen, waaronder de Nexus 6P en de Nexus 5X. Dit gebeurt ook voor de Pixel en Pixel XL, al is er zojuist wat misgegaan. De beveiligingsupdate voor de Pixel XL van mei werd al uitgerold. Hier werd ook gemeld dat het een update was die niet naar buiten gebracht mocht worden en geheim moest blijven. Ironisch genoeg kregen ‘normale’ gebruikers van de Pixel XL deze update binnen, waardoor het geheime gedeelte niet echt is gelukt.

Google Pixel XL update

De update meldt dat het gaat om een interne update, die zo’n 62MB groot is. Als de update geïnstalleerd is, dan kun je zien dat de beveiligingsupdate ervoor heeft gezorgd dat het toestel de beveiliging van 5 mei heeft. Een aantal gebruikers melden zelfs dat ze na het installeren van deze update het nieuwe uiterlijk van de Google Play Store ontvangen hebben. Dit kan logisch zijn, omdat de update mogelijk het cache-geheugen van de Play Store wist. Als je dit doet, wordt het nieuwe uiterlijk zichtbaar in de Play Store.

Bron: Android Police via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. B -

    Quote “Deze toestellen waren ook niet al te duur.” Laat dat ook maar weg de pixels zijn namelijk in tegenstelling tot de Nexus lijn WEL duur

    1. Mark van Woerden -

      Klopt. Ik had het ook over de Nexus-lijn 🙂 Die toestellen waren over het algemeen niet duur in vergelijking met de concurrentie. De Pixel (XL) is inderdaad een stuk duurder.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters