Vaarwel Nexus: Google komt op 4 oktober met Pixel en Pixel XL smartphones

Google gaat naar verluidt op 4 oktober verschillende nieuwe producten aankondigen, waaronder de Pixel en de Pixel XL smartphones.

Google Pixel en Pixel XL

Eerder deze week meldden we dat Google gaat stoppen met Nexus smartphones. Het is echter nog lang niet einde verhaal voor de smartphone lijn, het is juist een nieuw begin. Twee nieuwe door HTC geproduceerde smartphones waren de afgelopen maanden het onderwerp van vele geruchten en gelekte informatie. Nu blijkt dat Google zijn Pixel hardware lijn gaat uitbreiden, want de nieuwe toestellen van Google heten waarschijnlijk de Pixel en de Pixel XL.

Hardware

Dan hebben we het dus over de smartphones die eerder bekend stonden als de Nexus Sailfish en de Nexus Marlin. Qua hardware is er niks veranderd. De Pixel heeft hoogstwaarschijnlijk een 5-inch scherm, terwijl de Pixel XL een 5.5-inch scherm heeft en dus duurder is dan zijn kleine broertje. Verder zijn de smartphones qua hardware vrijwel identiek. Een nieuw gerucht wijst er op dat de smartphones zelfs aan de man zullen worden gebracht als de eerste toestellen die door Google zelf zijn gebouwd.

Andere producten

De twee ambitieuze smartphones worden naar verluidt op 4 oktober onthuld. De Pixel en Pixel XL zijn echter niet de enige gadgets die het bedrijf zal gaan onthullen. Zo komt de zoekgigant met een 4K Chromecast genaamd Chromecast Plus of Chromecast Ultra, en wordt naar verwachting ook eindelijk Google’s eigen Daydream VR headset getoond. Het ambitieuze virtual reality platform van het bedrijf komt nu eindelijk op stoom. Steeds meer smartphonefabrikanten komen met hun eigen headsets en smartphones die compatibel zijn.

Focus

Het is in ieder geval duidelijk dat Google steeds meer stappen zet om echt impact te maken met zijn hardware. Dat betekent waarschijnlijk helaas ook het einde voor Project Ara, de modulaire smartphone van de zoekgigant. Voormalig Motorola president Rick Osterloh is verantwoordelijk voor het unificeren van de hardware divisie van de zoekgigant. Tot nu toe was de strategie van het bedrijf all over the place, terwijl de zoekgigant nu echt gefocust hardware op de markt gaat brengen.

Bron: Android Police

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters