Google Pixel krijgt root toegang door Nederlandse ontwikkelaar

De Google Pixel en Google Pixel XL zijn nog niet officieel verkrijgbaar in Nederland. Toch heeft een Nederlandse ontwikkelaar, genaamd Chainfire, een methode uitgebracht om root toegang te krijgen op de twee nieuwste toestellen van Google.

Root toegang

Al sinds de eerste jaren van Android is het mogelijk om root oegang te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je meer dingen kunt doen met het Android-besturingssysteem. Zo kun je bijvoorbeeld dieper in de bestanden van het toestel komen, wat voor vele ontwikkelaars erg handig is. Verder kun je dingen als andere standaard emoji instellen en een aangepaste rom draaien op je toestel. Hiervoor moet je wel de bootloader van de telefoon ontgrendelen en een aangepaste recovery hebben. De mogelijkheden met root toegang zijn praktisch zo goed als eindeloos. Wel komt de garantie van de telefoon vaak te vervallen en is het gebruik van root op eigen risico.

Chainfire

google pixel xl root toegangEen Nederlandse ontwikkelaar genaamd Chainfire heeft vorige week al laten weten dat het gelukt is om root toegang te verkrijgen op de nieuwste telefoons van Google. Deze week heeft hij daadwerkelijk de bestanden om te rooten online gezet. Omdat de Pixel en Pixel XL draaien op Android 7.1 Nougat heeft Chainfire een nieuwe methode moeten bedenken om roottoegang te verkrijgen.

Beide toestellen hebben door deze nieuwe telefoonsoftware een andere mappenstructuur, om zo de ‘seamless updates’ te laten werken. De Pixel (XL) controleert tijdens het opstarten of de kernel van het toestel is aangepast. Is dit het geval, dan start de telefoon niet op, wat voor Chainfire een uitdaging werd. Hij is er uiteindelijk in geslaagd om root toegang te krijgen zonder dat het systeem van het toestel wordt aangepast, waardoor de telefoon alsnog opstart.

Chainfire is erg bekend in de wereld van de Android-ontwikkelaars. Dit komt omdat hij vaker telefoons root en dit beschikbaar maakt voor het bredere publiek. Bijna elke telefoon is op de manier van Chainfire te rooten. Dit gebeurt deels door de app SuperSu, die ook ontwikkeld is door Chainfire.

Beschikbaarheid

Zowel de Pixel als de Pixel XL is nog niet breed beschikbaar in ons land. Mocht je er binnenkort wel één hebben, dan kun je hier root toegang krijgen voor de Pixel en de Pixel XL. Hier wordt ook uitgelegd hoe het te werk gaat. All About Phones is niet verantwoordelijk voor schade aan de telefoon op welke manier dan ook. Het flashen van bestanden is geheel op eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

iOS 11 opslagruimte

Videobyte: 25 nieuwe functies in iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters