Google Pixel krijgt root toegang door Nederlandse ontwikkelaar

De Google Pixel en Google Pixel XL zijn nog niet officieel verkrijgbaar in Nederland. Toch heeft een Nederlandse ontwikkelaar, genaamd Chainfire, een methode uitgebracht om root toegang te krijgen op de twee nieuwste toestellen van Google.

Root toegang

Al sinds de eerste jaren van Android is het mogelijk om root oegang te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je meer dingen kunt doen met het Android-besturingssysteem. Zo kun je bijvoorbeeld dieper in de bestanden van het toestel komen, wat voor vele ontwikkelaars erg handig is. Verder kun je dingen als andere standaard emoji instellen en een aangepaste rom draaien op je toestel. Hiervoor moet je wel de bootloader van de telefoon ontgrendelen en een aangepaste recovery hebben. De mogelijkheden met root toegang zijn praktisch zo goed als eindeloos. Wel komt de garantie van de telefoon vaak te vervallen en is het gebruik van root op eigen risico.

Chainfire

google pixel xl root toegangEen Nederlandse ontwikkelaar genaamd Chainfire heeft vorige week al laten weten dat het gelukt is om root toegang te verkrijgen op de nieuwste telefoons van Google. Deze week heeft hij daadwerkelijk de bestanden om te rooten online gezet. Omdat de Pixel en Pixel XL draaien op Android 7.1 Nougat heeft Chainfire een nieuwe methode moeten bedenken om roottoegang te verkrijgen.

Beide toestellen hebben door deze nieuwe telefoonsoftware een andere mappenstructuur, om zo de ‘seamless updates’ te laten werken. De Pixel (XL) controleert tijdens het opstarten of de kernel van het toestel is aangepast. Is dit het geval, dan start de telefoon niet op, wat voor Chainfire een uitdaging werd. Hij is er uiteindelijk in geslaagd om root toegang te krijgen zonder dat het systeem van het toestel wordt aangepast, waardoor de telefoon alsnog opstart.

Chainfire is erg bekend in de wereld van de Android-ontwikkelaars. Dit komt omdat hij vaker telefoons root en dit beschikbaar maakt voor het bredere publiek. Bijna elke telefoon is op de manier van Chainfire te rooten. Dit gebeurt deels door de app SuperSu, die ook ontwikkeld is door Chainfire.

Beschikbaarheid

Zowel de Pixel als de Pixel XL is nog niet breed beschikbaar in ons land. Mocht je er binnenkort wel één hebben, dan kun je hier root toegang krijgen voor de Pixel en de Pixel XL. Hier wordt ook uitgelegd hoe het te werk gaat. All About Phones is niet verantwoordelijk voor schade aan de telefoon op welke manier dan ook. Het flashen van bestanden is geheel op eigen risico.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters