‘Google Pixel-smartphones krijgen herstartknop’

Google PixelDe nieuwe Google Pixel-smartphones zouden volgens de laatste geruchten een herstartknop krijgen. Daarmee zou de zoekgigant bedrijven als Samsung en LG achterna gaan, die al jaren de optie hebben om je telefoon met één druk op de knop uit en aan te zetten.

Exclusieve functies

De nieuwe smartphones van Google moeten een aantal exclusieve Android-functies gaan krijgen, meldt AndroidPolice. Het kan zijn dat Google de nieuwe herstartknop daartoe rekent. Dat zou echter vreemd zijn. Zoals we eerder al zeiden hebben LG en Samsung deze optie namelijk al langer.

Benchmark Google Pixel XL

Gisteren verscheen de Google Pixel XL al in een benchmarktest op Geekbench. Daaruit konden we opmaken dat de smartphone 4 GB werkgeheugen heeft en op Android 7.1 Nougat draait. Daardoor kan je bijvoorbeeld Google Daydream VR gebruiken. Dat kon bij versie 7.0 nog niet. Ook heeft Google verschillende bugs opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

Snapdragon 821 of 820?

Helaas bleek uit de benchmark niet welke processor de Google Pixel XL heeft. Volgens bepaalde geruchten zou het nieuwe toestel van Google de nieuwe Snapdragon 821-chipset krijgen. Anderen beweren dat Google voor zijn nieuwe smartphone heeft gekozen voor de oudere Snapdragon 820. Het enige wat we weten over de processor, is dat deze vier kernen heeft die geklokt zijn op 1,59 GHz.

Dualboot

Ook lijkt het erop dat het makkelijker gaat worden om de Google Pixel-telefoons te dualbooten. Dat wil zeggen dat je tussen het originele besturingssysteem en een aangepast Operating System kan wisselen. Het dualbooten zou makkelijker worden, omdat telefoons gaan beschikken over meerdere kopieën van de partities die op de smartphone staan. Dat heeft Google waarschijnlijk gedaan om ‘seamless updates’ mogelijk te maken, maar heeft dus als bijeffect dat het dualbooten een beetje makkelijker wordt. HTC is de producent van de nieuwe Google-telefoons. Waarschijnlijk worden ze op 4 oktober aangekondigd.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters