‘Zoveel Pixel-telefoons gaat Google dit jaar verkopen’

Google Pixel vs Google Pixel XLEen aantal dagen geleden introduceerde Google de Google Pixel en Pixel XL. Deze twee smartphones zijn al voor te bestellen en komen 20 oktober ook in winkels te liggen. Analisten van het Taiwanese DigiTimes denken al te weten hoeveel Pixel-telefoons dit jaar gaat verkopen.

Volgens de schattingen van de analisten zouden de Google Pixel en Pixel XL tegen het einde van het jaar samen 3 à 4 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Ter vergelijking pakken we de cijfers van Apple erbij. Dat bedrijf is gewend om hetzelfde aantal telefoons in de eerste week van een nieuwe iPhone te kopen. De Pixel-telefoons zullen dus volgens de analisten absoluut niet de bestverkochte smartphone worden.

Helpt Google HTC uit de brand?

Toch zouden de verkopen weleens genoeg kunnen zijn om het worstelende HTC uit de brand te helpen. De Taiwanezen zijn producent van de Pixel-toestellen. Volgens de analisten gaan de verkopen van de Google Pixel (XL) 40 tot 50 procent van het totaal aantal verkochte smartphones van HTC bedragen. HTC verwacht in de tweede helft van 2016 6,5 tot 7 miljoen telefoons te verkopen. Dat is inclusief de verkoop van de Google Pixel-smartphones.

HTC zonder knoppen

Een aantal weken geleden toonde een ontwerper van HTC nog een concept voor een smartphone zonder knoppen. De zogenaamde HTC Ocean zou de knoppen vervangen door drukgevoelige zijkanten. HTC zelf noemt dit idee Sense Touch. De mogelijkheden zou de gebruiker compleet op zijn eigen voorkeuren kunnen aanpassen. Zo zou een veeg omhoog aan de linkerzijkant op het startscherm een bepaalde app kunnen opstarten. In die app zou diezelfde beweging echter een compleet andere functie kunnen hebben.

Naast het idee van Sense Touch is er nog niet veel bekend over de Ocean. Zo heeft HTC nog geen specificaties vrijgegeven. Ook over de beschikbaarheid en de prijs van het toestel is nog niets bekend.

Bron: DigiTimes

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters