‘Volgende Google Pixel vlaggenschepen worden waterdicht’

Eigenlijk hoeven we hier bijna niet meer van een gerucht te spreken, want het wordt van alle kanten bevestigd: De volgende Google Pixel vlaggenschepen worden waterdicht.

Google Pixel

Google onthulde vorig jaar zijn eerste echte eigen vlaggenschepen: de Google Pixel en Pixel XL. De toestellen hebben alles dat je van een vlaggenschip verwacht, zeker voor zo’n flinke prijs. Toch ontbrak er een extraatje, iets waar sommige consumenten veel waarde aan hechten. Zowel de Pixel als de Pixel XL zijn namelijk niet waterdicht. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, zo bleek uit een interview met woordvoerders van de zoekgigant. Volgens Wired’s McClellan heeft Google tegenover hem uitgelegd dat de vlaggenschepen enkel niet waterdicht zijn omdat ze daar geen tijd meer voor hadden. De Pixel en Pixel XL zijn sowieso binnen een opvallend korte tijd ontwikkeld, al helemaal voor vlaggenschepen.

Negen maanden

Volgens McClellan was Google al enkele jaren bezig met de Pixels, maar besloot het eind 2015 compleet opnieuw te beginnen. Dat betekent dat de Google Pixel en Pixel XL binnen negen maanden helemaal moesten worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Daardoor moest het bedrijf concessies doen. Het was de bedoeling dat beide toestellen waterdicht zouden worden, maar daar was simpelweg geen tijd meer voor.

Bevestiging

Alleen daardoor kun je er al prat op gaan dat de volgende generatie Pixels wel waterdicht worden. De techgigant heeft nu immers meer tijd. Sterker nog, tijdens de presentatie van de huidige Pixel vlaggenschepen beweerde Rick Osterloh dat hij al foto’s had gezien die met de volgende generatie Pixels zijn gemaakt. Zeker gezien de hoge prijs van de huidige Pixels kan het dan ook verstandig zijn om op de volgende generatie te wachten. Vandaag kregen we nog eens bevestiging van Stephen Hall, een journalist van 9to5Google. Google heeft vorig jaar tegenover hem bevestigd dat de volgende Pixels absoluut waterdicht worden. Veel duidelijker kan het niet worden!

Bron: Stephen Hall

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters