‘Volgende Google Pixel vlaggenschepen worden waterdicht’

Eigenlijk hoeven we hier bijna niet meer van een gerucht te spreken, want het wordt van alle kanten bevestigd: De volgende Google Pixel vlaggenschepen worden waterdicht.

Google Pixel

Google onthulde vorig jaar zijn eerste echte eigen vlaggenschepen: de Google Pixel en Pixel XL. De toestellen hebben alles dat je van een vlaggenschip verwacht, zeker voor zo’n flinke prijs. Toch ontbrak er een extraatje, iets waar sommige consumenten veel waarde aan hechten. Zowel de Pixel als de Pixel XL zijn namelijk niet waterdicht. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, zo bleek uit een interview met woordvoerders van de zoekgigant. Volgens Wired’s McClellan heeft Google tegenover hem uitgelegd dat de vlaggenschepen enkel niet waterdicht zijn omdat ze daar geen tijd meer voor hadden. De Pixel en Pixel XL zijn sowieso binnen een opvallend korte tijd ontwikkeld, al helemaal voor vlaggenschepen.

Negen maanden

Volgens McClellan was Google al enkele jaren bezig met de Pixels, maar besloot het eind 2015 compleet opnieuw te beginnen. Dat betekent dat de Google Pixel en Pixel XL binnen negen maanden helemaal moesten worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Daardoor moest het bedrijf concessies doen. Het was de bedoeling dat beide toestellen waterdicht zouden worden, maar daar was simpelweg geen tijd meer voor.

Bevestiging

Alleen daardoor kun je er al prat op gaan dat de volgende generatie Pixels wel waterdicht worden. De techgigant heeft nu immers meer tijd. Sterker nog, tijdens de presentatie van de huidige Pixel vlaggenschepen beweerde Rick Osterloh dat hij al foto’s had gezien die met de volgende generatie Pixels zijn gemaakt. Zeker gezien de hoge prijs van de huidige Pixels kan het dan ook verstandig zijn om op de volgende generatie te wachten. Vandaag kregen we nog eens bevestiging van Stephen Hall, een journalist van 9to5Google. Google heeft vorig jaar tegenover hem bevestigd dat de volgende Pixels absoluut waterdicht worden. Veel duidelijker kan het niet worden!

Bron: Stephen Hall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters