Waarom de Google Pixel en Pixel XL niet waterdicht zijn

De Google Pixel en Pixel XL zijn indrukwekkende vlaggenschepen, maar ze hebben een opvallende tekortkoming. Beide toestellen zijn namelijk niet waterdicht. Daar heeft Google een opvallende reden voor, zo bleek vandaag.

Google Pixel en Google Pixel XL

Met de Google Pixel en Pixel XL slaat Google een nieuwe richting in. De zoekgigant neemt zelf de touwtjes in handen met zijn eigen hardware. Waar Nexus smartphones vaak voor 90% door andere smartphonefabrikanten werden ontwikkeld, was Google van het eerste begin tot de lancering verantwoordelijk voor de Pixel smartphones. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Beide vlaggenschepen kregen hoge cijfers in reviews en hebben naar verluidt de beste smartphonecamera ooit.

Waterdicht

De toestellen lijken precies te zijn waar Android fans zo lang om smeekten: een vlaggenschip met alle voordelen van Android met de afwerking en finesse van een iPhone. Dat zie je ook terug in de prijs, die significant hoger ligt dan die van de recente high-end Nexus toestellen. Daar krijg je echter wel een interessant specspakket voor terug. Toch mist zowel de Google Pixel als de Pixel XL een belangrijke functie. Ze zijn namelijk niet waterdicht. Daar is een bijzondere reden voor, zo bleek vandaag uit een nieuwe podcast van Wired.

Geschrapte plannen

Google Pixel vs Google Pixel XLWired’s Kelsey McClellan sprak een aantal medewerkers van Google, vlak voor de onthulling van de Pixel en Pixel XL. Haar interessante bevindingen deelde ze in de nieuwste podcast van de tech-site. Zo kwam ze te weten dat de Google Pixel en Google Pixel XL simpelweg niet waterdicht zijn omdat Google geen tijd meer had. Volgens McClellan was de zoekgigant al langere tijd bezig met zijn eigen vlaggenschip. Aan het einde van 2015 besloot het bedrijf echter al zijn plannen te schrappen en opnieuw te beginnen. Dat betekent dat Google slechts negen maanden had om de Google Pixel en Pixel XL te lanceren, wat zeer kort is voor zulke verfijnde high-end vlaggenschepen. Normaliter werkt Apple bijvoorbeeld meerdere jaren aan zijn toestellen.

IP53

Om binnen die tijdspanne met een product te komen moest Google een aantal concessies moest doen. Zo was er naar verluidt geen tijd meer om de Pixel en Pixel XL waterdicht te maken, een eigenschap die je anno 2016 wel van een premium vlaggenschip verwacht. De Pixel en Pixel XL hebben een IP53 certificaties, wat betekent dat ze slechts gedeeltelijk beschermd zijn tegen stof en druppels. De Samsung Galaxy S7 en de iPhone 7 kunnen bijvoorbeeld gewoon onder water gebruikt worden.

Geweldig nieuws

Al met al is het toch een lichte teleurstelling, al kun je het ook als geweldig nieuws zien dat het enkel aan de tijdsdruk lag. Want als Google binnen negen maanden met de Pixel en Pixel XL kon komen, waar is de zoekgigant dan tot in staat met de onvermijdelijke opvolgers van de Android vlaggenschepen? Het bedrijf heeft nu immers minstens een jaar de tijd. Het bedrijf liet in interviews na de lancering van Pixels al weten dat ze al foto’s hadden gezien die gemaakt zijn met Google’s vlaggenschepen van eind volgend jaar. Oftewel: de volgende Pixel vlaggenschepen zijn al volop in ontwikkeling.

Bron: Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Gelijken op een iPhone maar dan met Android, totaal verschillend dus. Een wagen met 90pk en zijn variant met 300pk gelijken ook veel op elkaar. Zolang Android een open source systeem heeft zal het altijd een uitzonderlijk minpunt zijn, voor mij toch. Constant bezig zijn met één of andere app om je systeem optimaal te laten draaien, daar heb ik echt geen zin in. Ik heb er al verschillende gehad en niet van de minste, van Samsung S4 indertijd over de Nexus 7 en 9 en de Note 8 nog vergeten en het was altijd hetzelfde liedje.
    Ik neem mijn iPhone, iPad, MacBook en begin gewoon te werken met wat ik wil en niet wat het toestel verreist om degelijk te draaien. Een serieuze en degelijke concurrent zou er moeten komen en niet Windows want als ik daar moet over beginnen, bluescreen op twee voorstellingen, pfff

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters