‘Google Pixel XL: Nexus opvolger te zien in accurate 3D render en video’

De bekende lekker @OnLeaks heeft een accurate 3D render geplaatst van de Google Pixel XL, het onaangekondigde vlaggenschip van de zoekgigant.

Vaarwel Nexus

Google Pixel XLHet is ondertussen geen geheim meer dat Google op 4 oktober twee nieuwe vlaggenschepen gaat onthullen. Op die dag nemen we naar verwachting officieel afscheid van de Nexus lijn, want de zoekgigant neemt vanaf eind dit jaar zelf de touwtjes in handen. Dat maakte Google in zijn reclames voor het evenement zeer duidelijk met de hashtag #MadeByGoogle. Het resultaat is twee nieuwe vlaggenschepen, de 5-inch Google Pixel en de 5.5-inch Google Pixel XL.

Google Pixel XL

We hebben de afgelopen maanden al verschillende gelekte foto’s en renders van beide toestellen voorbij zien komen, vaak gebaseerd op gelekte informatie. Gisteravond heeft de betrouwbare lekker @OnLeaks nieuwe renders van de Google Pixel XL geplaatst, dit keer rechtstreeks gebaseerd op het bestand dat fabrieken gebruiken. Daarmee krijgen we een goed beeld van hoe het toestel er uit gaat zien. Ook heeft de beste man de vermeende afmetingen van het vlaggenschip gepubliceerd: 154.72 x 75.74 x 7.3 mm. Het is dus een flink toestel, al zijn de Huawei Nexus 6P en de iPhone 7 Plus nog een stukje groter.

Specificaties

Zowel de Google Pixel als de Google Pixel XL draaien naar verluidt op Android 7.1, een grote update voor Nougat die wat verbeteringen en nieuwe functies met zich mee brengt. De vlaggenschepen van Google zijn qua specificaties naast de batterij en natuurlijk de schermgrootte vrijwel identiek. Onder de motorkap van beide toestellen zit de Snapdragon 821 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en minstens 32GB aan intern opslaggeheugen.

Andere aankondigingen

Naast smartphones zal Google ook Google Home lanceren, een slimme assistent voor in huis. Daarnaast komt de zoekgigant naar verwachting ook met een nieuwe Chromecast, een speciale router en wellicht zelfs een eigen smartwatch. Geruchten wijzen er op dat een andere aankondiging echter pas echt de show gaat stelen: Google Andromeda, een hybride OS. Lees meer over de belangrijkste aankondiging sinds de lancering van Android in dit artikel.

Bron: @OnLeaks

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters