Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie

Het jaarlijkse Game Developers Conference is van start gegaan in San Francisco. Duizenden ontwikkelaars en uitgever komen bijeen om kennis te delen, hun nieuwste games te tonen en deals te sluiten. Ook Google is aanwezig, vanwege een intrigerende nieuwe feature in de Play Store: Instant Apps.

Instant Apps: games uitproberen zonder installatie

Google onthulde al eerder zijn plannen voor Instant Apps. Het idee is simpel: kleine stukjes app worden naar de gebruiker gestreamd, zodat je niet de hele app hoeft te installeren. Wanneer je enkel het menu van een restaurant wilt zien, waarom zou je dan de hele app op je toestel moeten hebben? Het biedt een flexibele toekomst, en een nieuwe vorm van informatie consumeren.

Een van de eerste vlakken waarop je dat gaat merken, is games. Vanaf nu kun je bepaalde games op je Android smartphone proberen, zonder dat je ze hoeft te installeren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat elke ontwikkelaar hier mee aan de slag gaat, maar voorlopig blijft het een soort bèta. Een experiment dat, voor de verandering, ook meteen in Nederland werkt.

Bij de Android games in kwestie verschijnt nu een ‘nu proberen’-knop. Wanneer je daarop klikt, wordt meteen de game geladen. Althans, een demo van de game. Je kunt meteen beginnen met spelen. Afhankelijk van je internetverbinding is het vrij indrukwekkend. Zoals de naam al doet vermoeden, krijg je instantly de gameplay voor je kiezen.

Je kunt het nu zelf uitproberen met de volgende games:

  • Clash Royale
  • Words With Friends 2
  • Solitaire
  • Final Fantasy XV: A New Empire
  • Bubble With 3 Saga
  • Mighty Battles

Hopelijk worden er binnenkort meer games aan de lijst toegevoegd. Het is in ieder geval een indrukwekkend voorproefje op de toekomst van apps, en Google’s Play Store. Check ook welke apps van afgelopen week je absoluut niet mag missen. Of lees hier meer over Instant Apps.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters