Google Play Store 6.7 update maakt bèta testen makkelijker

Het is vanaf nu mogelijk om direct binnen de Play Store bèta tester te worden van apps.

Play Store

De Google Play Store word continu verbeterd met nieuwe functies, maar er is nog een hoop te verbeteren. Vandaag rolt er een update uit voor alle Android gebruikers die het makkelijker maakt om mee te doen met de bèta van specifieke apps, of juist een bèta te verlaten. Het is al langere tijd mogelijk om een beta test te gebruiken van bepaalde Android apps, zoals WhatsApp. Als beta tester krijg je eerder nieuwe en experimentele functies, met als keerzijde dat je een grotere kans op bugs hebt. Sommige van de functies zullen nooit de normale versie van de app bereiken, maar meestal rolt de ontwikkelaar in kwestie na een bepaalde tijd de app getest te hebben de functies ook uit naar de normale versie.

Bèta’s

Het is dus een manier om ontwikkelaars te steunen en zo snel mogelijk toegang te krijgen tot de nieuwste versies van apps. Helaas was het tot nu toe soms ietwat lastig om al je bèta’s te beheren, omdat er geen plek in de Play Store is om lid te worden of juist te stoppen met specifieke bèta’s. Vaak moest je bijvoorbeeld het Twitter-account van ontwikkelaars in de gaten houden om een link te verkrijgen die je toegang geeft tot de bèta in kwestie.

Play StorePlay Store Play Store

Direct lid worden

De grootste verandering in versie 6.7 is dat de pagina’s van apps nu aangeven of er een beta beschikbaar is en dat je ook direct je aan kunt melden om de bèta te gaan gebruiken. De andere kant op geldt hetzelfde, als je wil stoppen met het testen van een beta dan hoef je enkel naar de pagina van de app in kwestie binnen de Play Store te gaan om je af te melden met een druk op de knop.

Ontwikkelaars hebben nog steeds mogelijkheid om je te verplichten om lid te worden voor een specifieke Google+ groep om feedback te verzamelen, dus in dat geval zul je nog steeds eerst naar Google+ moeten gaan. Het lijkt er op dat je ook direct feedback achter kunt laten in de Play Store, maar je feedback verdwijnt direct nadat je het geplaatst hebt. Dat is waarschijnlijk een bug die snel verholpen wordt.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters