'Google prefereert Texas Instruments-chips voor Ice Cream Sandwich-apparaten'

Tot nu toe heeft Google altijd een open beleid gevoerd met betrekking tot de chips die producenten in hun Android-apparaten stoppen. Maar daar kan verandering in komen volgens een recent gerucht: Google zou Ice Cream Sandwich optimaliseren voor TI-chips.

Texas Instruments OMAP5

Hoe dat er precies uit gaat zien is onduidelijk. Het gerucht vermeldt zeker niet dat Texas Instruments-chips de enige toegestane chips zijn voor Ice Cream Sandwich-toestellen. Dat zou ook raar zijn, want dan zouden de Nexus-toestellen van Google, uitgerust met chips van Qualcomm en Samsung, geen update kunnen krijgen naar de nieuwe Android-versie. Het zou kunnen dat Google een gelijksoortig beleid gaat voeren als Microsoft met Windows Phone 7 doet. In dat besturingssysteem zijn drivers voor Qualcomm’s Snapdragon-chip al aanwezig en moet je als producent dus zelf extra gaan coderen als je een andere chip in je telefoon wilt stoppen.

Ook de reden voor het mogelijke nieuwe beleid is een raadsel. Wellicht dat Google een stukje fragmentatie weg wil werken, maar producenten die contracten hebben met een chipfabrikant of hun eigen chips maken zullen niet opeens overstappen op de chips van TI. Zodoende zullen HTC, Sony Ericsson en Samsung nooit helemaal overgaan op TI-chips en daarmee blijft de fragmentatie toch bestaan. Een contract met Texus Instruments lijkt ook vergezocht gezien de open policy die Google probeert te volgen met Android.

Bron: Uberphones

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters