'Google prefereert Texas Instruments-chips voor Ice Cream Sandwich-apparaten'

Tot nu toe heeft Google altijd een open beleid gevoerd met betrekking tot de chips die producenten in hun Android-apparaten stoppen. Maar daar kan verandering in komen volgens een recent gerucht: Google zou Ice Cream Sandwich optimaliseren voor TI-chips.

Texas Instruments OMAP5

Hoe dat er precies uit gaat zien is onduidelijk. Het gerucht vermeldt zeker niet dat Texas Instruments-chips de enige toegestane chips zijn voor Ice Cream Sandwich-toestellen. Dat zou ook raar zijn, want dan zouden de Nexus-toestellen van Google, uitgerust met chips van Qualcomm en Samsung, geen update kunnen krijgen naar de nieuwe Android-versie. Het zou kunnen dat Google een gelijksoortig beleid gaat voeren als Microsoft met Windows Phone 7 doet. In dat besturingssysteem zijn drivers voor Qualcomm’s Snapdragon-chip al aanwezig en moet je als producent dus zelf extra gaan coderen als je een andere chip in je telefoon wilt stoppen.

Ook de reden voor het mogelijke nieuwe beleid is een raadsel. Wellicht dat Google een stukje fragmentatie weg wil werken, maar producenten die contracten hebben met een chipfabrikant of hun eigen chips maken zullen niet opeens overstappen op de chips van TI. Zodoende zullen HTC, Sony Ericsson en Samsung nooit helemaal overgaan op TI-chips en daarmee blijft de fragmentatie toch bestaan. Een contract met Texus Instruments lijkt ook vergezocht gezien de open policy die Google probeert te volgen met Android.

Bron: Uberphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Hmm, dat zou ook nog kunnen… Maar het is nooit echt zo geweest dat het platform daar ook echt voor geoptimaliseerd is. Gingerbread is zeker niet voor Samsung-chips geoptimaliseerd. Kan me wel voorstellen dat dat een miscommunicatie is geweest tussen de bron van het gerucht (dus medewerker van Google of wie dan ook) en de gene die het als eerste gepubliceerd heeft. We zullen zien 🙂

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters