'Google prefereert Texas Instruments-chips voor Ice Cream Sandwich-apparaten'

Tot nu toe heeft Google altijd een open beleid gevoerd met betrekking tot de chips die producenten in hun Android-apparaten stoppen. Maar daar kan verandering in komen volgens een recent gerucht: Google zou Ice Cream Sandwich optimaliseren voor TI-chips.

Texas Instruments OMAP5

Hoe dat er precies uit gaat zien is onduidelijk. Het gerucht vermeldt zeker niet dat Texas Instruments-chips de enige toegestane chips zijn voor Ice Cream Sandwich-toestellen. Dat zou ook raar zijn, want dan zouden de Nexus-toestellen van Google, uitgerust met chips van Qualcomm en Samsung, geen update kunnen krijgen naar de nieuwe Android-versie. Het zou kunnen dat Google een gelijksoortig beleid gaat voeren als Microsoft met Windows Phone 7 doet. In dat besturingssysteem zijn drivers voor Qualcomm’s Snapdragon-chip al aanwezig en moet je als producent dus zelf extra gaan coderen als je een andere chip in je telefoon wilt stoppen.

Ook de reden voor het mogelijke nieuwe beleid is een raadsel. Wellicht dat Google een stukje fragmentatie weg wil werken, maar producenten die contracten hebben met een chipfabrikant of hun eigen chips maken zullen niet opeens overstappen op de chips van TI. Zodoende zullen HTC, Sony Ericsson en Samsung nooit helemaal overgaan op TI-chips en daarmee blijft de fragmentatie toch bestaan. Een contract met Texus Instruments lijkt ook vergezocht gezien de open policy die Google probeert te volgen met Android.

Bron: Uberphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Hmm, dat zou ook nog kunnen… Maar het is nooit echt zo geweest dat het platform daar ook echt voor geoptimaliseerd is. Gingerbread is zeker niet voor Samsung-chips geoptimaliseerd. Kan me wel voorstellen dat dat een miscommunicatie is geweest tussen de bron van het gerucht (dus medewerker van Google of wie dan ook) en de gene die het als eerste gepubliceerd heeft. We zullen zien 🙂

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters