Google presenteert drie Android One-smartphones

Google heeft drie smartphones aangekondigd die in India op de markt komen. De telefoons zijn gemaakt door Karbon, Micromax en Spice en kosten alle drie omgerekend ongeveer 80 euro. Qua specs zijn de telefoons zo goed als identiek.

Google brengt drie Android One-smartphones in India op de markt

Android One werd eerder dit jaar door Google op ontwikkelaarsconferentie I/O aangekondigd. Je zou het kunnen zien als een Nexus-achtig project voor de goedkoopste smartphones. Op die manier hoopt Google miljarden nieuwe mensen te bereiken.

De drie Android One-telefoons worden in India door drie verschillende verkopers aan de man gebracht. Snapdeal gaat de Karbonn Sparkle V verkopen, Amazon de Micromax Canvas V1 en Flipkart de Spice Dream UNO. De Dream UNO kost omgerekend 79,65 euro, de Sparkle V 81,20 euro en de Canvas V1 81,97 euro. Ze ontlopen elkaar dus bijna niets.

Specificaties

Dat is ook aan de specificaties te zien. Ze hebben allemaal een 4,5-inch IPS-scherm met een resolutie van 480×854 pixels. Ook hebben de eerste drie Android One-telefoons allemaal een MediaTek-processor die met vier Cortex A7-kernen 1,3 GHz klokken.

Ook op andere vlakken zijn de telefoons identiek. Het werkgeheugen van 1GB, de 4GB opslag, het uitbreidbare geheugen, de 5-megapixelcamera aan de achterkant en de 2-megapixelcamera aan de voorkant. Alle telefoons hebben een FM-radio en dual SIM-ondersteuning. Ook is in alle drie de telefoons de batterij van 1700 mAh vervangbaar.

Samengevat: de telefoons zijn in alle opzichten identiek, op het ontwerp en wat kleine software-aanpassingen na. Ze draaien gelijk op de nieuwste Android-versie, 4.4.4 KitKat. Ook blijft Google de telefoons twee jaar lang zo snel mogelijk updaten naar de nieuwste versie van Android. Samen met de Nexus-lijn krijgt Google’s Android One-serie als eerste de update naar Android L.

Gratis downloaden

Google heeft ook een aardige deal gesloten met de grootste provider van India, Airtel. De eerste zes maanden kunnen Android One-gebruikers van Airtel gratis Android-updates downloaden. Dit kost geen mobiele data. Ook kunnen ze elke maand voor 200MB aan apps uit de Google Play Store downloaden. Dat kost ook geen mobiele data. Alle Android One-telefoons bieden ook de mogelijkheid om YouTube-video’s offline te bekijken. Deze kun je vooraf dus via de wifi alvast downloaden.

Android One-telefoons komen dus als eerste in India op de markt. Andere landen volgen nog dit jaar, zoals de Filipijnen, Indonesië en andere Aziatische landen als Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka en Nepal.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters