2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone

Steeds meer smartphonemakers stappen over van LCD panelen naar OLED displays.  Dit jaar zagen voor het eerst een iPhone met een OLED display en verwacht wordt dat Apple deze trend volgend jaar door gaat zetten. En hoewel dit eigenlijk niks heeft te maken met Google, zou de Pixel-maker hier toch een graantje van kunnen meepikken.

Volgend jaar LG als tweede leverancier

Hoewel verschillende fabrikanten bezig zijn met voorbereidingen om massaal OLED panelen te produceren, zijn op het moment eigenlijk alleen Samsung en LG hier daadwerkelijk klaar voor. Dit jaar verzorgde  Samsung alle displays voor de iPhone X, maar Apple wil hier, om begrijpelijke redenen, volgend jaar nog een tweede leverancier voor gebruiken. En dat zal waarschijnlijk LG gaan worden. Hoewel er berichten zijn dat er al een contract is getekend, hebben noch Apple nog LG al iets geconfirmeerd.

Apple iPhone X pre-order

iPhone X display beste op de markt

Uiteraard is het dan wel de bedoeling dat er ondanks de twee verschillende display leveranciers, geen verschil bestaat tussen de iPhones van hetzelfde model. LG zal hiervoor displays van een hoge kwaliteit moeten leveren, zodat deze niet te onderscheidbaar zijn van die van Samsung. En Samsung leverde dit jaar behoorlijke prestaties met de panelen van de iPhone X. Het scherm van de iPhone X zou volgens display experts zelfs het beste paneel op de markt  zijn.

Nieuwe LG OLED displays ook voor Pixel toestellen?

Dit jaar verzorgde Samsung voor Google het display van de Pixel 2 en LG nam de Pixel 2 XL voor zijn rekening. Helaas bleken de schermen niet gelijkwaardig en waren en veel meer issues met het display van LG. Wanneer LG echter volgend jaar verplicht wordt om dezelfde kwaliteit van “het beste OLED display op de markt” te leveren, zou dat ook positief kunnen doorwerken op toekomstige Pixel toestellen.

Via: BGR

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters