Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook

Google’s Project Ara was een van de meest veelbelovende projecten van de zoekgigant. Helaas werd het hele experiment vorig jaar geschrapt. Nu blijkt dat Facebook de modulaire telefoon nieuw leven inblaast.

Is Google’s modulaire smartphone terug?

Het is een pijnlijk onderwerp voor veel lezers, maar we zullen het toch moeten aansnijden: Project Ara. Google werkte jarenlang aan een veelbelovende modulaire telefoon.

Project Ara
Project Ara

Het bleef niet bij experimenten. Sterker nog, we hebben zelfs demonstraties gezien. De zoekgigant wilde zijn modulaire toestel zelfs zeer binnenkort gaan verkopen. De ambitieuze doelen waren iets bijgesteld, maar het bleef een intrigerend project.

Je voelt ‘m al aankomen: Project Ara heeft nooit de winkelschappen bereikt. Opeens maakte Google eind vorig jaar een einde aan het feest. Het bedrijf schrapte een flink aantal projecten als onderdeel van een hernieuwde focus op hardware.

Project Ara ging veel verder dan wat Motorola met zijn Moto Mods deed, of LG met de modulaire LG G5. Misschien is dat juist de reden dat het project faalde. Althans, falen kunnen we het wellicht niet meer noemen.

Facebook blaast Project Ara nieuw leven in

Er is namelijk een partij die de boel lijkt te gaan redden: Facebook. Plottwist! Een geheime divisie binnen het bedrijf heeft een flink aantal leden van het Project Ara team in dienst genomen. Inclusief Regina Dugan, die de leiding had over het project onder Google.

Dat meldt Business Insider. Daar blijft het echter niet bij. Facebook heeft namelijk ook een patent aangevraagd voor een chassis met modules, bestemd voor een smartphone. Het beschreven systeem is bijna exact het idee achter Project Ara.

Facebook Google Project Ara

Het is dus duidelijk dat Facebook op zijn minst aan het onderzoek aan het doen is naar modulaire smartphones. We hadden liever Google aan het roer gehad, maar het is niet anders. Facebook heeft weinig ervaring met hardware, maar misschien kan het sociale netwerk ons gaan verrassen.

Hoe dan ook gaat het nog jaren duren voordat we hier het resultaat van gaan zien. Wellicht besluit Facebook alsnog het project compleet te schrappen. Fans kunnen in ieder geval de vlag uithangen, want Project Ara is springlevend!

Bron: Business Insider via The Verge

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters