Update: Google bevestigt einde voor modulaire Project Ara smartphone

Uit betrouwbare bronnen blijkt dat Google vlak voor de eindstreep gaat stoppen met Project Ara, het ambitieuze en modulaire project van de zoekgigant.

Update: Google heeft bevestigd dat Project Ara niet meer op de markt zal komen. De zoekgigant wilde geen uitspraken doen over een eventuele toekomst voor het langlopende project in een andere hoedanigheid. Bron

Project Ara

Na jaren van uitstel, problemen en beloftes leek het dan eindelijk begin volgend jaar zo ver te zijn: Google’s modulaire Project Ara smartphone komt op de markt. Zo kondigde de techgigant met trots aan tijdens een indrukwekkende Google I/O demonstratie. Er werden zelfs een twintigtal partners genoemd die hun eigen modules zouden gaan ontwikkelen voor het systeem. Zo groot als toen de vreugde was, zo pijnlijk is nu het plotselinge eind. Betrouwbare bronnen van Reuters beweren namelijk dat Google vlak voor de eindstreep gestopt is met Project Ara.

Motorola

Het ambitieuze project begon binnen Motorola’s ATAP divisie. Toen Google Motorola verkocht aan Lenovo hield de zoekgigant die divisie in zijn eigen bezit, vooral vanwege de grote potentie van de modulaire smartphone. Aanvankelijk werd er een gelimiteerde lancering gepland in 2015, maar na wat problemen werd de lancering uitgesteld. Sindsdien bleef het vrij stil rondom het project, tot dus de hoopgevende presentatie van afgelopen mei. Project Ara was iets minder revolutionair omdat het scherm en de chipset nu ge├»ntrigeerd zijn in het framewerk, maar de demonstratie was zo overtuigend dat we daar al snel vrede mee hadden.

Rick Osterloh

Rick Osterloh Android One
Rick Osterloh

Het verhaal begint en eindigt met Motorola. Voormalig Motorola president Rick Osterloh vertrok begin dit jaar naar Google om daar een hardware divisie op te zetten en die te unificeren. Google’s hardware projecten zijn vaak all over the place, zonder dat de zoekgigant echt indruk weet te maken. Daar wil de zoekgigant naar verluidt verandering in brengen. Als gevolg daarvan is Project Ara nu dus waarschijnlijk stopgezet, en gaat Google binnenkort Pixel smartphones onthullen in plaats van nieuwe Nexus modellen. Het is misschien even slikken voor de fanaten die zo lang uitkeken naar de lancering, maar uiteindelijk moet het resulteren in een Google die echt impact heeft met solide hardware.

Einde verhaal?

Het hoeft nog niet helemaal het einde te betekenen voor Google’s modulaire platform. De bronnen van Reuters melden namelijk dat andere bedrijven misschien in een andere capaciteit alsnog aan de slag kunnen gaan met Google’s framewerk, maar dat de zoekgigant geen hardware zal ontwikkelen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Joost -

    De zoveelste Google zeepbel. En die techies maar kwijlen, alles wat Google doet is immers geniaal. Het tegendeel is waar dit is altijd al een onzinnig idee geweest.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters