Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde

Begin deze maand werden de Pixel 2 toestellen officiëel onthuld en inmiddels is de Pixel 2 al beschikbaar voor Pixel fans. De fans zullen waarschijnlijk toch even hebben geslikt toen duidelijk werd dat nu ook Google de 3.5mm headphone jack de rug heeft toegekeerd. Sinds Apple begon met het verwijderen van de poort zijn er bijna alleen maar negatieve reacties op het fenomeen geweest. Waarom heeft Google er dan toch voor gekozen de gewilde jack te verwijderen?

Verwijderen headphone jack is voorbereiding op de toekomst

Google senior vice president Rick Osterloh geeft antwoord op deze vraag in de podcast “Too embrrassed to Ask”. Het verwijderen van de headphone jack heeft te maken met het voorbereid zijn op de toekomst van de smarthonewereld. Osterloh geeft aan dat toestellen steeds dunnere randen krijgen en steeds meer de richting opgaan van een volledig randloos design. Hierdoor zal uiteindelijk bij alle smartphones de headphone jack verdwijnen.

Pixel 2

Omschakeling doorvoeren beter met kleine smarpthone afdeling

Google wil hierin niet achterlopen, maar juist vooruitstrevend zijn met zowel de eigen toestellen als met het Android plantform. Daarom gelooft het bedrijf dat het op de lange termijn de juiste belissing zal blijken te zijn. Osterloh geeft verder ook aan dat het beter is dat Google deze verandering nu al doorvoert, nu het nog een relatief kleine smarthonemaker is. Om zo’n verandering later te implementeren, wanneer er al behoorlijk wat smartphones in het assortiment zijn, zou een veel pijnlijker proces zijn.

 

Volgend jaar ook Samsung van de partij?

Vandaar dat Google er dus voor heeft gekozen om deze onpopulaire actie toch uit te voeren. Maar als alle smartphones uiteindelijk toch geen headphone jack meer zullen hebben, is het misschien beter om er maar zo snel mogelijk aan te wennen. Uiteraard zijn de ogen nu gericht op Samsung. De vraag is of de Zuid-Koreaanse smartphonemaker er volgend jaar ook voor zal kiezen de 3.5mm poort te elimineren, nu steeds meer bedrijven deze  kant op gaan.

Via: Recode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters