Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde

Begin deze maand werden de Pixel 2 toestellen officiëel onthuld en inmiddels is de Pixel 2 al beschikbaar voor Pixel fans. De fans zullen waarschijnlijk toch even hebben geslikt toen duidelijk werd dat nu ook Google de 3.5mm headphone jack de rug heeft toegekeerd. Sinds Apple begon met het verwijderen van de poort zijn er bijna alleen maar negatieve reacties op het fenomeen geweest. Waarom heeft Google er dan toch voor gekozen de gewilde jack te verwijderen?

Verwijderen headphone jack is voorbereiding op de toekomst

Google senior vice president Rick Osterloh geeft antwoord op deze vraag in de podcast “Too embrrassed to Ask”. Het verwijderen van de headphone jack heeft te maken met het voorbereid zijn op de toekomst van de smarthonewereld. Osterloh geeft aan dat toestellen steeds dunnere randen krijgen en steeds meer de richting opgaan van een volledig randloos design. Hierdoor zal uiteindelijk bij alle smartphones de headphone jack verdwijnen.

Pixel 2

Omschakeling doorvoeren beter met kleine smarpthone afdeling

Google wil hierin niet achterlopen, maar juist vooruitstrevend zijn met zowel de eigen toestellen als met het Android plantform. Daarom gelooft het bedrijf dat het op de lange termijn de juiste belissing zal blijken te zijn. Osterloh geeft verder ook aan dat het beter is dat Google deze verandering nu al doorvoert, nu het nog een relatief kleine smarthonemaker is. Om zo’n verandering later te implementeren, wanneer er al behoorlijk wat smartphones in het assortiment zijn, zou een veel pijnlijker proces zijn.

 

Volgend jaar ook Samsung van de partij?

Vandaar dat Google er dus voor heeft gekozen om deze onpopulaire actie toch uit te voeren. Maar als alle smartphones uiteindelijk toch geen headphone jack meer zullen hebben, is het misschien beter om er maar zo snel mogelijk aan te wennen. Uiteraard zijn de ogen nu gericht op Samsung. De vraag is of de Zuid-Koreaanse smartphonemaker er volgend jaar ook voor zal kiezen de 3.5mm poort te elimineren, nu steeds meer bedrijven deze  kant op gaan.

Via: Recode

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters