Google Search voor iOS wordt Siri-concurrent dankzij update

Google heeft haar langverwachte Search-update vrijgegeven voor iOS. Dankzij de update kan men gesproken vragen stellen aan de software van Google.

De gratis Google Search-app is door Apple inmiddels vrijgegeven en lijkt opvallend goed spraak te herkennen, zowel in het Nederlands als in het Engels. De software biedt ondersteuning aan voor de Nederlandse taal, maar zal dan alleen zoekopdrachten uitvoeren. Mocht je een gesproken antwoord willen, dan dien je de taal eerst op het Amerikaans-Engels te zetten. Zodra je dat gedaan hebt lijkt de software ook goed om te gaan met een Nederlands accent, zo blijkt uit een kleine test van All About Phones.

Je kunt bijvoorbeeld in het Engels vragen wat voor weer het is in Amsterdam of wat de temperatuur is. Je krijgt dan via een redelijk natuurlijke stem een gesproken antwoord terug. De stem is een stuk natuurlijker dan die van Apple. Mocht je de software in het Nederlands hebben staan, dan zal een zoekopdracht naar het weer uitgevoerd worden.

Veel blogs lijken het er al over eens te zijn dat deze Google Search-app beter werkt dan Siri. Zo kun je ook vragen welk treinstation in de buurt het meest dichtbij is en ook kun je geld laten omrekenen naar andere valuta. Bijna alle vragen die we op de software afvuurden werden moeiteloos herkend en kwam een net antwoord op in het Engels. Desondanks is de software nog niet zo uitgebreid als Google Now op Android 4.1. De software werkt ook op iOS 4.1-apparaten en hoger.

Google Search iOS 
Google Search iOS 
Google Search iOS 
Google Search iOS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters