Google Sky Maps doet aan tijdreizen

Google Sky Maps heeft een update gekregen in de Android Market, waarmee je op je telefoon door de tijd kunt reizen in de nachtelijke sterrenhemel.

skymaps

Wil je een zonsverduistering uit het verleden nog eens bekijken, dan kan dat ook. En eentje die in de toekomst plaatsvindt, kan Sky Maps ook alvast laten zien.

Het virtuele tijdreizen op de sterrenkaart op je toestel geeft een beeld hoe de sterrenhemel er in het verleden uitzag, of in de toekomst uitziet. Je kunt tot het jaar 2100 of terug naar het jaar 1900 reizen. Enkele aansprekende data heeft Sky Maps er zelf al uitgepikt. Een zonsverduistering in 1919 en de hemel zoals die eruit zag toen de eerste man op de maan landde in 1969. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen geboortedatum opzoeken, en meer.

De nieuwe instellingen in de laatste versie van Sky Maps, met versienummer 1.6, geven het programma ook multitouchmogelijkheden. Mits je toestel dat ondersteunt, kun je nu met twee vingers in-en uitzoomen in de hemelen.

De update voor Sky Maps moet handmatig uit de Android Market worden gedownload. De download is iets meer dan 2 mb groot.

Bron: Pocketnow

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters