Google verandert je smartphone in een toverstaf voor nieuwe Harry Potter film

Google heeft tere ere van de première van de nieuwe Harry Potter film Fantastic Beasts and Where to Find Them een aantal ludieke Easter Eggs in zijn diensten verwerkt.

Harry Potter

Na jaren wachten kunnen fans binnenkort eindelijk weer genieten van een nieuwe Harry Potter film. Op 15 november komt namelijk Fantastic Beasts and Where to Find Them uit in Nederland. De film is het eerste deel uit een serie van vijf films die zich binnen hetzelfde magische universum afspelen, aan het begin van de twintigste eeuw. De studio Warner Bros. werkt samen met Google om de langverwachte film te promoten middels een aantal leuke Easter Eggs in de software van de zoekgigant.

Google

Zo kun je een Android smartphone nu als toverstaf gebruiken, dankzij een ludieke integratie met Google Assistant en Google Now. Door de bekende Lumos spreuk als commando in te voeren zet je Android smartphone nu je zaklamp aan, die je vervolgens weer uit kunt zetten met Nox, ook een toverspreuk uit de boeken van Harry Potter. Daarnaast kun je nu je smartphone op stil zetten door Silenco te roepen. Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of de spreuken ook in het Nederlands werken.

Fantastic Beasts Harry Potter

Daydream VR

Het blijft echter niet bij nieuwe commando’s voor Google Now en Google Assistant. Google heeft namelijk verschillende locaties uit Fantastic Beasts and Where to Find Them toegevoegd aan Google Street View. Gebruikers kunnen onder andere de appartementen van verschillende personages uit de film bezoeken. Daarnaast komt Google eind november met een officiële Fantastic Beasts Daydream VR experience voor de Daydream View headset die de zoekgigant vorige maand introduceerde. De virtual reality headset komt later deze maand in Amerika uit. Ook kun je Fantastic Beasts stickers gebruiken in Google Allo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Huawei logo

Voorkant Huawei Mate 10 gelekt: high-end toestel met dunne schermranden lees verder

Samsung Apple iPhone X geld

Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X lees verder

Google Pixel XL design taimen

Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2 lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Eindelijk: je kunt de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 nu uitzetten lees verder

HMD GLOBAL Nokia 9

Nokia 9 duikt op: premium vlaggenschip met gebogen schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters