Google verandert je smartphone in een toverstaf voor nieuwe Harry Potter film

Google heeft tere ere van de première van de nieuwe Harry Potter film Fantastic Beasts and Where to Find Them een aantal ludieke Easter Eggs in zijn diensten verwerkt.

Harry Potter

Na jaren wachten kunnen fans binnenkort eindelijk weer genieten van een nieuwe Harry Potter film. Op 15 november komt namelijk Fantastic Beasts and Where to Find Them uit in Nederland. De film is het eerste deel uit een serie van vijf films die zich binnen hetzelfde magische universum afspelen, aan het begin van de twintigste eeuw. De studio Warner Bros. werkt samen met Google om de langverwachte film te promoten middels een aantal leuke Easter Eggs in de software van de zoekgigant.

Google

Zo kun je een Android smartphone nu als toverstaf gebruiken, dankzij een ludieke integratie met Google Assistant en Google Now. Door de bekende Lumos spreuk als commando in te voeren zet je Android smartphone nu je zaklamp aan, die je vervolgens weer uit kunt zetten met Nox, ook een toverspreuk uit de boeken van Harry Potter. Daarnaast kun je nu je smartphone op stil zetten door Silenco te roepen. Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of de spreuken ook in het Nederlands werken.

Fantastic Beasts Harry Potter

Daydream VR

Het blijft echter niet bij nieuwe commando’s voor Google Now en Google Assistant. Google heeft namelijk verschillende locaties uit Fantastic Beasts and Where to Find Them toegevoegd aan Google Street View. Gebruikers kunnen onder andere de appartementen van verschillende personages uit de film bezoeken. Daarnaast komt Google eind november met een officiële Fantastic Beasts Daydream VR experience voor de Daydream View headset die de zoekgigant vorige maand introduceerde. De virtual reality headset komt later deze maand in Amerika uit. Ook kun je Fantastic Beasts stickers gebruiken in Google Allo.

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters