Google spreekt Apple en Microsoft aan op hun patentenoorlog – Update

Google heeft op haar eigen blog fel uitgehaald naar concurrenten Apple en Microsoft. Volgens Google zijn de twee concurrenten meer bezig met het opkopen van patenten en vervolgens het aanklagen van Google, dan dat ze aan het innoveren zijn.

Google reageert in haar blog dan ook bijzonder fel. De zoekgigant laat zich nauwelijks uit over concurrenten, maar als ze dat doet, dan is het veelal ongekend hard. Google spreekt in haar blog dan ook direct partijen als Apple, Microsoft en Oracle aan die volgens de zoekgigant meer bezig zijn met het vergaren van patenten dan dat ze met producten aan het innoveren zijn. Google spuwt verder haar gal over het feit dat Android de laatste paar maanden steeds harder aan het groeien is en dat ze hierdoor steeds meer patentzaken aan hun broek heeft hangen van diens concurrenten.

De Android-bouwer is dan ook van mening dat Microsoft en Apple gezamenlijk hun pijlen op Google hebben gericht en als voorbeeld zijn de opgekocht Nortel patenten. Deze patenten zijn een aan consortium verkocht waarin Apple en Microsoft in deelnamen. Volgens Google hebben diens concurrenten vier keer meer betaald dan dat de patenten daadwerkelijk waar waren, puur om Google dwars te zitten. Google hoopt dan ook dat de Amerikaanse overheid een onderzoek gaat instellen aangezien patenten niet opgekocht mogen worden voor een te hoge prijs om zo vervolgens je concurrenten ermee dwars te gaan zitten.

Volgens Google gaan uiteindelijk consumenten meer betalen door deze streken. Zo willen Apple en Microsoft 15 dollar per verkocht Android-toestel ontvangen en deze prijs zal direct aan de consument doorberekend worden door fabrikanten als HTC, Motorola en Samsung. Google roept dan ook haar concurrenten op om zich meer met innovaties bezig te houden dan met rechtszaken, iets wat de zoekgigant al tijden zou dan, aldus Google.

Update op 4/8/2011 om 12:45 uur:

De topman van Microsoft PR heeft in een reactie op Google’s blog de onderstaande tweet verstuurd met daarin een zeer pikant detail. Microsoft heeft namelijk Google uitgenodigd om samen de patenten van Nortel op te kopen, maar Google heeft dit aanbod afgeslagen, zo blijkt uit een e-mail die geplaatst is in de tweet. Het lijkt erop dat Microsoft vervolgens Apple benaderd heeft om de patenten te kopen en dat Google’s argument hierdoor onderuit gehaald is. Google heeft nog niet gereageerd op deze nieuwe ontwikkelingen.

Free advice for David Drummond – next time check with Kent Walker before you blog. 🙂 http://t.co/PfKle9Hless than a minute ago via web

Favorite
Retweet
Reply

Frank X. Shaw
fxshaw

Android iphone patents 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Oh wat ben ik toch zielig, ik heb mijn zaakjes niet voor elkaar en nou wordt ik door Microsoft en Apple gepest. Hoe kinderachtig moet het nog worden?

 2. koos -

  Het is een feit dat ze elkaar continu zitten bestoken met rechtzaken over patentschendingen.

  Nikon (fotocamera's) verkoopt een stuk minder camera's doordat elke telefoon al bijna een camera heeft. Echter, heeft Nikon vorige jaar 1 miljard dollar uit patent rechtzaken kunnen slepen.

  Dit gaat alleen maar de innovatie van bedrijven tegenhouden.

 3. Henk -

  "Microsoft heeft namelijk Google uitgenodigd om samen de patenten van Nortel op te kopen, maar Google heeft dit aanbod afgeslagen, zo blijkt uit een e-mail die geplaatst is in de tweet. Het lijkt erop dat Microsoft vervolgens Apple benaderd heeft om de patenten te kopen en dat Google's argument hierdoor onderuit gehaald is."

  Dit haalt Googles argument toch niet onderuit? Dat Google het aanbod heeft afgeslagen past alleen maar in het verhaal dat ze zich niet willen focussen op het kopen van patenten.

  1. Danijel -

   Dat gedeelte klopt wel, maar niet het gedeelte waarin ze zeggen dat Apple en Microsoft samen spannen om het Google lastig te maken en dan vervolgens de Nortel-patenten als voorbeeld hiervoor gebruiken 🙂

   1. Samsung-Rules -

    Yo Daantje.. Waar lees jij dat Apple en MS het samen google moeilijk willen maken..?? NERGENS!! Dit verzin je ter plekke of je vermoed dit uit alle verhalen op internet. Ik heb niets tegen google of zo.. gebruik zelf android op dit moment en ben er tevreden over!

    In onderstaande link schrijven jullie zelf nog dat google 1030 patenten onlangs heeft opgekocht.. en dan vermelden jullie er nog bij dat ze de Nortel zaak verloren hebben.. haha.

    https://www.allaboutphones.nl/nieuws/7669/Google-koopt-1030-patenten-van-IBM.html

    Er zijn genoeg voorbeelden uit de geschiedenis dat bedrijven die aan de top komen, van alle kanten bestookt worden door concurenten. Dit is nou eenmaal zo.. en als je nummer 1 bent moet je niet zeuren!!

   2. Danijel -

    Uit de blogpost van Google: "But Android’s success has yielded something else: a hostile, organized campaign against Android by Microsoft, Oracle, Apple and other companies, waged through bogus patents.

    They’re doing this by banding together to acquire Novell’s old patents.."

   3. Samsung-Rules -

    Dit is toch ook verzonnen door de schrijver.. Appke of ms of wie dan ook zal dit nooit erkennen of al helemaal niet zeggen of schrijven op internet.. dit word vermoed door mensen.. Als google en ms en nog wat bedrijven iets samen hadden gekocht had je dezelfde geruchten gehoord maar dan tegen Apple.. ik vind het een hoop blablabla!!;)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters