Google stapt nu ook in mobiel adverteren

Google heeft het bereik van zijn advertentie-imperium opnieuw vergroot. Behalve tekstadvertenties kunnen webmasters nu ook grafische banners op hun mobiele website laten plaatsen.

De mobiele banners zijn nog niet voor alle landen beschikbaar. Nederland behoort, samen met onder meer China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Engeland en de Verenigde Staten, tot de eerste lichting. Volgens Google lijken de zogenoemde mobile display ads op de banners die op normale websites worden getoond, en hebben ze alleen een afwijkend formaat om te zorgen dat ze op een mobieltje getoond kunnen worden.

De ondersteunde bestandsformaten zijn gif, jpg en png en de mobiele banners kunnen in vier formaten worden getoond: 305×64 pixels, 215×34 pixels, 192×53 pixels en 167×30 pixels. De afbeeldingen mogen niet groter zijn dan 2KB, met uitzondering van de grootste versie, die gelimiteerd is tot 3KB. Afgezien van de technische eisen aan de banner zelf, vraagt Google bovendien van de adverteerders dat hun mobiele reclame ook naar een mobiele pagina verwijst.

Uitgevers die de mobiele tekstadvertenties van Google al tonen, dienen bovendien hun code aan te passen om de mobiele banners te kunnen weergeven, zo blijkt uit de aankondiging op Googles Mobile Blog. In tegenstelling de normale Google Adsense-reclame, kunnen de mobiele advertenties namelijk niet worden geserveerd via Javascript omdat de meeste mobiele browsers dit niet ondersteunen. De mobiele variant van Google Adsense moet daarom via server-side scripting in een pagina verwerkt worden. De Google-code is daartoe compatibel met PHP v4.3.0, JSP v1.2, ASP v3.0 of CGI/Perl v5.8 en recentere versies van deze talen.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters