'Google start onderhandelingen om InterDigital te kopen voor patenten'

Google lijkt plannen te hebben om het bedrijf InterDigital op te kopen. InterDigital beschikt over een patenten portfolio die Google hard nodig heeft om zijn mobiele besturingssysteem Android te beschermen tegen concurrenten.

Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal is Google in alle stilte begonnen met het onderhandelen over een eventuele overname van InterDigital. InterDigital is een ontwikkelaar van netwerktechnologie die over ongeveer 8000 patenten beschikt op dat gebied. Zo heeft het bedrijf technologieën ontwikkeld om de batterij te ontzien terwijl een toestel verbinding maakt met het netwerk en ook het vergroten van het bereik van telefoons is een technologie die InterDigital in huis heeft.

Google is momenteel in onderhandeling om het bedrijf te kopen en anders eventueel het patenten portfolio over te nemen van InterDigital. De zoekgigant ziet zich genoodzaakt om in hoog tempo nieuwe patenten op te kopen aangezien onlangs diens concurrenten er vandoor gingen met een grote buit aan patenten. Toen wisten ondermeer Apple, Microsoft, EMS, Ericsson, Sony en RIM de patenten van Nortel op te kopen waarna het vuur aan de schenen van Android werd gelegd.

Beide bedrijven wilden niet reageren op de onderhandelingen en onduidelijk is nog hoe veel geld met de deal eventueel gemoeid is. Gerucht gaat inmiddels ook dat Apple een oogje heeft op de patenten van InderDigital. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat de twee bedrijven tegen elkaar op dienen te bieden voor de patenten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters