'Google start onderhandelingen om InterDigital te kopen voor patenten'

Google lijkt plannen te hebben om het bedrijf InterDigital op te kopen. InterDigital beschikt over een patenten portfolio die Google hard nodig heeft om zijn mobiele besturingssysteem Android te beschermen tegen concurrenten.

Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal is Google in alle stilte begonnen met het onderhandelen over een eventuele overname van InterDigital. InterDigital is een ontwikkelaar van netwerktechnologie die over ongeveer 8000 patenten beschikt op dat gebied. Zo heeft het bedrijf technologie├źn ontwikkeld om de batterij te ontzien terwijl een toestel verbinding maakt met het netwerk en ook het vergroten van het bereik van telefoons is een technologie die InterDigital in huis heeft.

Google is momenteel in onderhandeling om het bedrijf te kopen en anders eventueel het patenten portfolio over te nemen van InterDigital. De zoekgigant ziet zich genoodzaakt om in hoog tempo nieuwe patenten op te kopen aangezien onlangs diens concurrenten er vandoor gingen met een grote buit aan patenten. Toen wisten ondermeer Apple, Microsoft, EMS, Ericsson, Sony en RIM de patenten van Nortel op te kopen waarna het vuur aan de schenen van Android werd gelegd.

Beide bedrijven wilden niet reageren op de onderhandelingen en onduidelijk is nog hoe veel geld met de deal eventueel gemoeid is. Gerucht gaat inmiddels ook dat Apple een oogje heeft op de patenten van InderDigital. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat de twee bedrijven tegen elkaar op dienen te bieden voor de patenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters