Google stelt Maps-website weer beschikbaar voor Windows Phonegebruikers

Google heeft zijn belofte gestand gedaan en de Google Maps-website weer bereikbaar gemaakt voor gebruikers van Windows Phone. Een tijdlang was de kaartenservice voor gebruikers van dit platform afgesloten omdat Google vond dat de browser, IE 10, de site niet goed in beeld bracht.

Google Maps iOS

Vandaag merkten gebruikers van Windows Phone dat Google Maps weer te gebruiken was. Tot voor kort werden ze automatisch doorgestuurd naar de google.com zoeksite.

De blokkering van Google Maps begon vorige week. Aanvankelijk werd vermoed dat Google de concurrentie een hak wilde zetten, maar de zoekgigant gaf zelf aan dat het er niets mee te maken had: het ging om de ‘gebruikerservaring’ die te slecht zou zijn onder Internet Explorer 10, de standaardbrowser op Windows Phone. Als voorbeeld gaf Google aan dat ook Opera op de iPad werd afgesneden van de kaartendienst, omdat die browser hetzelfde euvel had.

De gebruikers van Google Maps op Windows Phone hadden echter geen klachten, wat het vermoeden dat het ging om concurrent Microsoft de voet dwars te zetten, juist versterkte. Google beloofde echter snel om de blokkering weer ongedaan te maken omdat Microsoft wijzigingen in IE 10 zou hebben aangebracht.

Of die wijzigingen er nu echt zijn gekomen is niet helder, maar in ieder geval is vanaf vandaag op een Windows Phone Google Maps weer gewoon in de browser te gebruiken.

Overigens is Windows Phone er helemaal op gericht dat gebruikers Bing Maps van Microsoft als favoriete kaartenapplicatie benutten, maar Bing Maps is vaak wat minder accuraat dan Google Maps.

Bron: All About Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters