Google stelt Maps-website weer beschikbaar voor Windows Phonegebruikers

Google heeft zijn belofte gestand gedaan en de Google Maps-website weer bereikbaar gemaakt voor gebruikers van Windows Phone. Een tijdlang was de kaartenservice voor gebruikers van dit platform afgesloten omdat Google vond dat de browser, IE 10, de site niet goed in beeld bracht.

Google Maps iOS

Vandaag merkten gebruikers van Windows Phone dat Google Maps weer te gebruiken was. Tot voor kort werden ze automatisch doorgestuurd naar de google.com zoeksite.

De blokkering van Google Maps begon vorige week. Aanvankelijk werd vermoed dat Google de concurrentie een hak wilde zetten, maar de zoekgigant gaf zelf aan dat het er niets mee te maken had: het ging om de ‘gebruikerservaring’ die te slecht zou zijn onder Internet Explorer 10, de standaardbrowser op Windows Phone. Als voorbeeld gaf Google aan dat ook Opera op de iPad werd afgesneden van de kaartendienst, omdat die browser hetzelfde euvel had.

De gebruikers van Google Maps op Windows Phone hadden echter geen klachten, wat het vermoeden dat het ging om concurrent Microsoft de voet dwars te zetten, juist versterkte. Google beloofde echter snel om de blokkering weer ongedaan te maken omdat Microsoft wijzigingen in IE 10 zou hebben aangebracht.

Of die wijzigingen er nu echt zijn gekomen is niet helder, maar in ieder geval is vanaf vandaag op een Windows Phone Google Maps weer gewoon in de browser te gebruiken.

Overigens is Windows Phone er helemaal op gericht dat gebruikers Bing Maps van Microsoft als favoriete kaartenapplicatie benutten, maar Bing Maps is vaak wat minder accuraat dan Google Maps.

Bron: All About Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters