‘Een nieuw begin: Google stopt met Nexus merknaam’

Google gaat naar verluidt afscheid nemen van de Nexus merknaam. Daarmee neemt de zoekgigant de controle over en heeft het meer invloed op de aankomende smartwatches en smartphones.

Einde verhaal voor Nexus

Nieuwe informatie wijst er op dat Google’s langverwachte nieuwe Nexus smartphones niet de Nexus merknaam zullen dragen. In plaats daarvan zouden de HTC Marlin en Sailfish het begin zijn van een nieuwe lijn en daarmee merk van Google. Dit is niet de eerste keer dat dit gerucht opduikt. De eerste renders van de HTC Sailfish en Marlin gingen gepaard met het gerucht dat Google dit jaar voor het eerst vlaggenschepen onder zijn eigen naam uit gaat brengen. Google CEO Sundar Pichai gaf in een interview al aan dat de techgigant meer controle over de Nexus lijn wil.

Nieuwe merknaam

De informatie die vandaag opdook is afkomstig van een nieuwe bron, dus neem dit gerucht met een korreltje zout. Volgens de anonieme bron krijgen de HTC Marlin en Sailfish een aantal unieke functies en een aangepaste gebruikersinterface. Dan hebben we het waarschijnlijk over de eerder gelekte Nexus launcher. Android puristen zullen waarschijnlijk van dit nieuws schrikken, want Nexus smartphones staan bekend om hun kale versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Dat is waarschijnlijk een van de redenen dat Google er naar verluidt voor kiest om een nieuwe merknaam te introduceren.

Helaas is het nog niet bekend wat die merknaam precies in gaat houden. Wel wijst de mysterieuze bron er op dat de onaangekondigde toestel niet eens de HTC merknaam zullen dragen, waarmee Google echt de controle lijkt over te nemen. Krijgen Android fans daarmee dan eindelijk de Google smartphone waar ze al jaren op hopen? Op 4 oktober gaan we het waarschijnlijk ontdekken, wanneer Google naar verluidt zijn nieuwe toestellen gaat onthullen.

Nieuwe Google smartwatches

Naast de informatie over de twee langverwachte Google smartphones bevestigt de anonieme bron ook dat Google later dit jaar inderdaad twee Android Wear smartwatches zal introduceren. Android Police plaatste vorige maand renders van de twee smartwatches met de codenamen Angelfish en Swordfish, maar sindsdien is het stil gebleven rondom de stille horloges. Volgens de bron zullen de smartwatches dus dit jaar nog geïntroduceerd worden onder dezelfde nieuwe merknaam als de Marlin en Sailfish.

Impact

Al met al is het duidelijk dat het onvermijdelijke event van Google een van de belangrijkste sinds jaren is. De beslissing van Google om zijn eigen smartphone uit te brengen kan een grote impact hebben op het Android-ecosysteem. Andere smartphonemerken waren er niet bepaald blij mee toen Google in 2014 Motorola overnam, dus het wordt interessant om te zien hoe de rest van de smartphonemarkt dit keer reageert op de plannen van de zoekgigant.

Bron: Android Central

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters