Google stopt met Picasa

Google stopt met de ondersteuning van Picasa. Het programma is ontworpen voor het ordenen en bewerken van foto’s, maar met de komst van Google Foto’s is Picasa overbodig geworden.

PicasaPicasa

Google’s Picasa was in 2004 één van de eerste fotoprogramma’s voor computers. Het programma ordende jouw foto’s gemakkelijk in een volstrekt logische volgorde en daarnaast kon je ze makkelijk delen. Verder kon het programma ook kleine veranderingen doorvoeren. Picasa kon bijvoorbeeld rode ogen verwijderen en foto’s bijsnijden.

Logische stap

Ondanks dat er nog genoeg mensen zijn die gebruik maken van Picasa maakt Google er een einde aan. Het is een logische stap voor Google en we hadden dit al langer aan kunnen zien komen. Google vindt het tijd om gebruikers over te laten stappen op zijn Foto’s-app. Deze app heeft een aantal voordelen ten opzichte van Picasa. Het synchroniseert namelijk automatisch met je Google Drive waardoor je altijd en overal je foto’s kunt bekijken. Daarnaast is de applicatie op zowel computers als mobiele apparaten te bekijken.

Afgelopen?

Voor de Picasa-gebruikers is het gelukkig nog niet helemaal afgelopen met het fotoprogramma. Google laat de gebruiker zijn huidige Picasa-foto’s bekijken, downloaden en verwijderen. Het is vanaf 1 maart alleen niet meer mogelijk om nieuwe foto’s toe te voegen en te bewerken in de desktop-app. Na 15 maart stopt Google ook volledig met de ondersteuning van Picasa, je zult het programma nog wel kunnen gebruiken.

Overstappen

Als je wil overstappen op Google Foto’s worden alle Picasa-foto’s automatisch aan je Google-account toegevoegd. Je kunt zo snel mogelijk weer aan de gang met je foto’s en je verliest geen functies. Voor Google is het een logische stap om te zetten. Het bedrijf heeft tot nu toe altijd twee applicaties ondersteund die dezelfde functies hadden.

Google Foto’s uitbreiden

In de aankomende jaren zal Google waarschijnlijk zijn Foto’s desktop-app uitbreiden zodat Picasa-gebruikers niets tekort zullen komen. De huidige Google Foto’s desktop-app laat gebruikers alleen foto’s van zijn computer uploaden, maar het bekijken en ordenen hiervan kan alleen via de site.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters