Google stopt verkoop Nexus One online

Google heeft gemeld dat het gaat stoppen met het verkopen van de Nexus One via haar website. Het toestel zal alleen nog via de winkels verkocht gaan worden zoals die van Vodafone. De Nexus One van Vodafone zal binnenkort ook Android 2.2 gaan krijgen.

Google heeft via haar blog laten weten dat het gestopt is met de verkoop van de Nexus One via haar website. De zoekgigant laat weten dat het voortaan alleen nog de telefoon via dealers gaat verkopen. In Nederland is dat momenteel exclusief Vodafone en later zal ook de provider Hi het toestel via import gaan verkopen. Eerder liet Google al weten dat het van plan was om het toestel nog uitsluitend via dealers te gaan verkopen. De verkopen van de Nexus One vielen Google tegen aangezien de gigant het toestel alleen via haar eigen site wist te slijten. Niet lang na het besluit om de telefoons via de normale kanalen te gaan verkopen wist Vodafone in Nederland te melden dat het de telefoon van plan was te gaan leveren. Inmiddels is de eerste batch ruimschoots verkocht in ons land en lijkt er een tekort te zijn van de Nexus One.

Ondanks de prima verkoopcijfers in Nederland heeft het toestel nog niet overal de 2.2-update gehad van het Android OS. Daar lijkt nu dan ook verandering in te gaan komen. Volgens Vodafone Duitsland zal het toestel de komende week ook Android 2.2 gaan krijgen via een FOTA-update. De kans lijkt klein dat Google nu het zelfde kunstje gaat herhalen met een Nexus Two aangezien de CEO van Google daar nog te weinig markt voor zag. De review van de Nexus One van All About Phones kun je hier terug vinden.

Google Nexus One

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters