Google haalt Nexus-telefoons uit eigen winkel

Nexus beveiligingsupdateGoogle heeft de Google Nexus 5X en 6P uit de Google Store gehaald. Daardoor zijn er vanaf nu geen smartphones meer in de Nederlandse versie van de Google-winkel te krijgen.

Pixel vervangt Google Nexus

De twee Nexus-telefoons hebben een jaar in de Google Store gestaan. Nu lijkt Google ze echter te vervangen door de Google Pixel en Pixel XL, die de zoekgigant gisteren aankondigde. Google heeft al gezegd dat het geen plannen heeft om nieuwe Google Nexus-smartphones te maken.

Google als hardwarefabrikant

Huawei maakte de Nexus 6P voor Google. In de marketing stond achterop dat toestel dan ook altijd ‘Made by Huawei’. Met de Pixel lijkt Google een nieuwe weg ingeslagen. Het Amerikaanse bedrijf lijkt zich namelijk meer als hardwarefabrikant te willen profileren. Google maakt zijn Pixel-toestellen niet zelf, maar fabrikant HTC wordt in de marketing van de nieuwe telefoons niet genoemd.

Google Pixel (XL)

Gisteren kondigde Google dus zijn twee nieuwe telefoons aan: de Google Pixel en Pixel XL. Beide telefoons zijn vrijwel identiek. Het enige verschil zit in het scherm. De Pixel heeft namelijk een 5-inchscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Pixel XL daarentegen heeft een groter 5,5-inchscherm met een quad hd-resolutie van 2560×1440 pixels.

Voor de rest zijn de toestellen dus identiek. Beide telefoons hebben een Snapdragon 821-processor met 4 GB aan werkgeheugen. Aan de voorkant vinden we een 8-megapixelcamera, terwijl aan de achterkant een 12,3-megapixelcamera zit. De telefoon draait op Android 7.1 Nougat, dat de meest recente versie van het besturingssysteem van Google is. De opslagruimte is, afhankelijk van hoeveel je betaalt, 32 of 128 GB.

Google Assistant

Bovendien heeft Google zijn nieuwe stemrobot, Google Assistant, toegevoegd aan zijn nieuwste smartphones. Deze robot moet via stemcommando’s helpen met het vergemakkelijken alledaagse taken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van een kaartje voor een concert of het bijwerken van je boodschappenlijst.

Prijs en Beschikbaarheid Google Pixel

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Pixel-telefoons in Nederland te verkrijgen zullen zijn. De prijzen zijn wel bekend. De Google Pixel kost minimaal 759 euro. Voor de Pixel XL ben je minstens 899 euro kwijt.

Bron: AndroidWorld

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters