Google: 'Succes iPhone is goed voor ons'

Google zit er totaal niet mee dat de iPhone zo’n succes boekt op de wereldwijde telefoonmarkt. Hoewel elke verkochte iPhone betekent dat er dus geen mobieltje met Google’s besturingssysteem Android is verkocht, zegt een hoge Google-functionaris: “Als de iPhone succes boekt, doet Google dat ook.”

iPhone Google search

Google blijft toch in de eerste plaats een zoekmachine, hoewel er wereldwijd inmiddels 350.000 Android-telefoons per dag worden geactiveerd. En voor zoekmachine Google is het geweldig dat er zoveel iPhones worden verkocht, waarop de primaire zoekmachine die van Google is.

“Ik zie het niet als een strijd tussen iPhone tegen Android. De iPhone zorgt voor een grote groei van zoekvragen voor GOogle. We verdienen ook aan apps via de iPhone. Wij halen dus geld uit de groei van de iPhone.”

Google bezet in de iPhone de zoekmachine en Google Maps, die er standaard op zijn geïnstalleerd. Dat is al zo sinds de eerste versie van de iPhone in 2007. Google verkoopt ook een aantal zeer succesvolle apps in de iTunes App Store, zoals Google Voice, Latitude en Goggles.

Hoewel de populariteit van de iPhone dus kennelijk financieel goed uitpakt voor Google, wordt er nog meer verdiend aan Androidtelefoons, die helemaal zijn geïntegreerd in de Google-diensten met alle Google Ads (advertenties) die daarbij horen.

Bron: Mobileburn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via