‘Google test Andromeda op Nexus 9’

Over een weekje zal Google nieuwe producten onthullen op een eigen evenement. Hierbij kunnen wij rekenen op zowel hardware- als softwarevernieuwingen. Dagelijks komen er nieuwe geruchten over de inhoud van het evenement. Deze keer wordt er gezegd dat Google het nieuwe besturingssysteem Andromeda test op de Nexus 9.

Andromeda

De naam Andromeda is niet onbekend. De naam bestond al eerder, maar nu zijn er in de code van Android 7.0 Nougat verschillende aanwijzingen naar Andromeda gevonden. Het besturingssysteem zou ChromeOS en Android combineren om zo een meer universele ervaring te krijgen tussen beide platformen. Het is nog niet duidelijk of Andromeda de volledige vervanger van Android of ChromeOS gaat worden. Afgelopen weekend heeft een werknemer van ChromeOS laten weten in een tweet dat 4 oktober 2016 in de boeken gaat als een historische dag voor Android, en dat het besturingssysteem een aanzienlijk grote verandering krijgt. Momenteel heeft Google twee losse besturingssystemen. Dit zijn ChromeOS en Android. ChromeOS is ontwikkeld voor Chromebooks, wat laptops zijn. Android is gemaakt voor smartphones en tablets.

Nexus 9

De Nexus 9 is gemaakt door HTC en eind 2014 uitgebracht door Google. Deze tablet zou met Andromeda worden getest omdat het besturingssysteem wellicht ook voor oudere producten beschikbaar wordt. Hoewel de Nexus 9 een relatief oud toestel is, presteert het zeker niet slecht. De Nexus tablet beschikt over een Nvidia Tegra K1-processor met een Kepler DX1-gpu. Het toestel heeft 2 GB aan werkgeheugen. Dit klinkt misschien niet veel, maar is prima voor dagelijks gebruik en wat zwaardere applicaties. Verder heeft het toestel een 9-inch scherm met een resolutie van 1536 bij 2048 pixels.

4 oktober

Nexus 9 AndromedaGoogle heeft nog niet veel vrijgegeven over het evenement op 4 oktober. Wel liet het bedrijf een korte video zien met daarin een rechthoek, wat waarschijnlijk een telefoon voor moest stellen. Dit zou gaan om de nieuwe Pixel-telefoon waar twee varianten van moeten komen. De goedkoopste variant krijgt naar verluidt een 5-inch scherm met een Full HD-resolutie. Het duurdere model  zou een 5,5-inch Quad HD-scherm krijgen.

Naar verwachting gaat Google een aantal nieuwe producten introduceren. Hierbij gaan er geruchten over nieuwe telefoons, een nieuwe tablet, en een nieuwe Chromecast. Verder zou het bedrijf misschien een eigen wifi-router introduceren en zouden er grote wijzigingen zijn in het softwaregedeelte van Google.

Pixel (XL)

Naar verluidt krijgen zowel de Google Pixel als de Pixel XL de nieuwe Snapdragon 821-processor gecombineerd met 4 GB aan werkgeheugen. Beide toestellen gaan volgens de laatste geruchten niet veel verschillen van elkaar qua uiterlijk die ontworpen wordt door HTC. Dit zou moeten gaan om een aluminium behuizing met een plaatje van glas aan de achterkant. Misschien nog wel het belangrijkste is dat den nieuwe telefoons van Google een naamsverandering kunnen krijgen. Dit gaat van de oude Nexus naam naar de vernieuwde Pixel naam.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters