Google test Instant Apps voor Android

Op het Google I/O-event van 2016 heeft Google de nieuwe functie Instant Apps aangekondigd. Een tijdje bleef het nogal stil rondom deze ontwikkeling, maar nu blijkt het dat Google Instant Apps aan het testen is.

Instant Apps

Instant Apps heeft Google tijdens het Google I/O-event aangekondigd. Deze nieuwe functie zorgt er voor dat je een applicatie kunt openen zonder het te installeren. Dit zal gaan door middel van een link, een beetje vergelijkbaar met de AMP-websites (Accelerated Mobile Page). Hierbij hoef je de applicatie dus niet te installeren, wat vooral goed tot zijn recht komt bij eenmalig gebruik van een bepaalde app.

In eerste instantie werkt deze functie met onder andere BuzzFeed, Wish en Periscope. Dit gebeurt in de testfase, die nu van start is. Het gaat wel om een gesloten test, waardoor het niet publiekelijk toegankelijk is. Na een feedbackronde zal het toegankelijk worden voor meer gebruikers.

Momenteel kunnen ontwikkelaars hun applicaties al klaarmaken en optimaliseren voor de Instant Apps. Meer dan duizend ontwikkelaard zouden vermoedelijk al interesse hebben om hun applicaties voor Instant Apps compatibel te maken. Omdat Instant Apps uitgerold zal worden via de Google Play Services, zal er niet een specifieke versie van het besturingssysteem nodig zijn. Hierdoor zijn alle toestellen met Android 4.1 Jelly Bean en nieuwe geschikt voor Instant Apps. Dit maakt het voor ontwikkelaars aantrekkelijk.

Google Assistant

Een andere relatief nieuwe ontwikkeling van Google is de Google Assistant. Deze virtuele assistent is de opvolger van Google Now en biedt een aantal nieuwe ontwikkelingen. Een ervan is het doorvragen op vragen. Dit kan het gevolg hebben dat je niet steeds de naam van een desbetreffend persoon hoeft te zeggen. In plaats hiervan stel je bijvoorbeeld “Hoe lang is hij?” als vraag. Google Assistant weet door middel van de vorige vraag wie de ‘hij’ is in de vraag en geeft hier op antwoord.

Een andere ontwikkeling is dat Google Assistant humor heeft. Zo kun je de assistent bijvoorbeeld vragen een mop te vertellen en een gesprek met hem aan gaan. Op moment van schrijven is Google Assistant alleen nog in het Engels te gebruiken op de Google Pixel en Pixel XL. Wel kun je door middel van root-toegang de Google Assistant aanzetten op jouw toestel, mits hij draait op Android 6.0 Marshmallow of Android 7.0 en 7.1.1 Nougat.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters