Google test Voice Acces voor Android

Op dit moment testen gebruikers de nieuwe stembediening van Android, Voice Access. Deze stembediening maakt het gebruik van de smartphone makkelijker voor mensen met een motorische beperking of voor anderen die niet overweg kunnen met een touchscreen.

Met de Voice Access is het mogelijk om de smartphone met je stem te bedienen. Door commando’s te gebruiken, zoals ‘ga terug naar het beginscherm’ of ‘open telefoonboek’. Het scherm aan de bovenkant laat zien of de juiste commando is ontvangen.

Momenteel zijn gebruikers deze Voice Access Beta aan het uittesten. In de Google Play Store is er op dit moment geen mogelijkheid meer om de stembediening uit te proberen, omdat er al genoeg testers zijn.

Voice Access

In de bètaversie worden alleen de Engelse commando’s ondersteund, of er ook Nederlandse versie zal verschijnen is nog onbekend. Ook is nog niet bekend wanneer Google  Voice Access gaat introduceren. Android heeft al een functie voor mensen met een slechter zicht. Gebruikers kunnen via TalkBack, gebruikmaken van deze functie. Deze functie is een toegankelijkheidsservice waarmee mensen met een beperkt zicht handelingen op hun toestel kunnen uitvoeren. Er wordt omschreven wat er te zien is, het is ook mogelijk om te drukken op het touchscreen en TalkBack omschrijft wat er dan gebeurt, de app reageert aan de hand van gesproken tekst, hoorbare en trillingsfeedback toe aan het toestel.

Daarnaast is het ook mogelijk om de tekstgrootte aan te passen. In de nieuwe Voice Access is het mogelijk om al deze nieuwe functies in te stellen bij het activeren van een nieuw toestel.

Google heeft voor ontwikkelaars een app ontwikkeld, de Accesbility Scanner. Deze app laat ontwikkelaars zien of hun app bruikbaar is voor mensen met een beperkt zicht. De Accesbility Scanner app laat zien welk lettertype er gebruikt moet worden en of er meer contrast moet komen tussen tekst en achtergrond.

Voice Access

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters