Google toont Project Tango’s 3D-tablet

In een korte video bevestigt Google het bestaan van haar 3D-tablet. Het toestel is ontwikkeld in het kader van Project Tango en is beschikbaar voor ontwikkelaars als ontwikkelingspakket.

Google toont Project Tango’s 3D-tablet screen shot 2014 06 06 at 094053
Project Tango-tablet

Uit de video die Google gisteren op haar pagina plaatste valt op te maken dat de tablet inderdaad over meerdere camera’s en dieptesensoren beschikt. Hierdoor zou het onder andere mogelijk worden dat de Project Tango-tablet een ruimte kan scannen en daar een driedimensionale kaart van kan maken. Dit kan visueel beperkte mensen helpen om door de ruimte genavigeerd te worden. Ook zou Google de technologie kunnen inzetten voor games. Project Tango is een afdeling binnen Google die zich bezighoudt met de ontwikkeling van 3D-technologieën.

Twee weken geleden sijpelde er al informatie naar buiten over de – op het oog – revolutionaire tablet. Het lijkt erop dat the Wall Street Journal toen een goede voorspelling maakte. Uit de video die Google nu online heeft gezet kunnen nog wat dingetjes opgemaakt worden.

Zo krijgt de tablet een camera die in 120 graden beeld kan opvangen. Een andere camera kan in 4 MP beeld schieten en weer een andere camera merkt bewegingen op. In het toestel zit ook een sensor die diepte inschat. De Project Tango-tablet heeft een Tegra-processor van Nvidia. De kloksnelheid is nog onbekend, maar het toestel heeft 4 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag. Het scherm heeft een grootte van 7 inch.

“Je kunt dit ontwikkelaarspakket van Project Tango gebruiken om applicaties te maken die 3D-scans van een gebied maken of verschillende lagen detecteren”, schrijft Google op haar blog. De tablet is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze kunnen dus applicaties maken voor de 3D-technologie, voordat een tablet met deze techniek daadwerkelijk op de consumentenmarkt wordt aangeboden.

Waarschijnlijk zijn er zo’n 4000 exemplaren van de Project Tango-tablet gemaakt. De prijs van een ontwikkelaarspakket met de tablet is wel al bekend. Google rekent er 1024 dollar voor, wat omgerekend ruim 750 euro is. Later dit jaar zijn de pakketten beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters