Google toont Project Tango’s 3D-tablet

In een korte video bevestigt Google het bestaan van haar 3D-tablet. Het toestel is ontwikkeld in het kader van Project Tango en is beschikbaar voor ontwikkelaars als ontwikkelingspakket.

Google toont Project Tango’s 3D-tablet screen shot 2014 06 06 at 094053
Project Tango-tablet

Uit de video die Google gisteren op haar pagina plaatste valt op te maken dat de tablet inderdaad over meerdere camera’s en dieptesensoren beschikt. Hierdoor zou het onder andere mogelijk worden dat de Project Tango-tablet een ruimte kan scannen en daar een driedimensionale kaart van kan maken. Dit kan visueel beperkte mensen helpen om door de ruimte genavigeerd te worden. Ook zou Google de technologie kunnen inzetten voor games. Project Tango is een afdeling binnen Google die zich bezighoudt met de ontwikkeling van 3D-technologieën.

Twee weken geleden sijpelde er al informatie naar buiten over de – op het oog – revolutionaire tablet. Het lijkt erop dat the Wall Street Journal toen een goede voorspelling maakte. Uit de video die Google nu online heeft gezet kunnen nog wat dingetjes opgemaakt worden.

Zo krijgt de tablet een camera die in 120 graden beeld kan opvangen. Een andere camera kan in 4 MP beeld schieten en weer een andere camera merkt bewegingen op. In het toestel zit ook een sensor die diepte inschat. De Project Tango-tablet heeft een Tegra-processor van Nvidia. De kloksnelheid is nog onbekend, maar het toestel heeft 4 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag. Het scherm heeft een grootte van 7 inch.

“Je kunt dit ontwikkelaarspakket van Project Tango gebruiken om applicaties te maken die 3D-scans van een gebied maken of verschillende lagen detecteren”, schrijft Google op haar blog. De tablet is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze kunnen dus applicaties maken voor de 3D-technologie, voordat een tablet met deze techniek daadwerkelijk op de consumentenmarkt wordt aangeboden.

Waarschijnlijk zijn er zo’n 4000 exemplaren van de Project Tango-tablet gemaakt. De prijs van een ontwikkelaarspakket met de tablet is wel al bekend. Google rekent er 1024 dollar voor, wat omgerekend ruim 750 euro is. Later dit jaar zijn de pakketten beschikbaar.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters