'Google-topman ontkracht samenwerking met Nokia'

Het ziet er naar uit dat Nokia geen telefoons met Android zal gaan uitbrengen. Dat lijkt althans afgeleid te kunnen worden uit een zeer laatdunkende tweet van een vice-president van Google, die meldde: ”twee kalkoenen maken nog geen arend. #feb11.”

Nokia Google

De betreffende Google-baas, Vic Gundotra, heeft er nogal wat commotie mee veroorzaakt. Met de #feb11-hashtag verwijst hij naar de belangrijke persconferentie die Nokia morgen belegt. De opmerking lijkt te suggereren dat Nokia met een, in de ogen van de Google-baas, weinig bedreigende partner in zee gaat. Dat is dus zeker niet Google.

Waarschijnlijk wordt het dus toch Windows Phone 7, dat Nokia wil adopteren om op zijn nieuwe smartphones te zetten. De opmerking, in het Engels “two turkeys do not make an Eagle”, is overigens eerder gemaakt, en wel door Nokia zelf. De voormalige vicepresident Anssi Vanjoki van Nokia zei dat in 2005 toen Siemens en BenQ gingen samenwerken om het hoofd boven water te houden in de mobiele markt. Die samenwerking stortte binnen een jaar in elkaar en daarmee kreeg Vanjoki gelijk.

De persconferentie van Nokia vindt morgen in Londen plaats. Om elf uur begint het; veel journalisten zullen er verslag van doen. De mededeling van Nokia is hier morgen ook snel te lezen.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. steve-vanm -

  Denk dat dit wel een gemiste kans voor Nokia is. Maar aan de andere kant als Android-apps ook draaien op MeeGo is de behoefte niet zo groot. Maar als ik Nokia was had ik het wel gedaan.

  1. Danijel -

   Android is een directe concurrentie voor MeeGo. Zelfde core, zelfde principe met opensource etc. Ik zie Nokia dan ook niet zomaar een investering van honderden miljoen weggooien..

   1. ginz -

    Maar WP7 conflicteert weer heel erg met hun eigen diensten zoals Ovi Music, Ovi Suite, Ovi…, Ovi….

    Ik zit geen enkeler mogelijkheid om bepaalde diensten van Nokia te combineren met de WP7 diensten. Dat is pas weggegooid geld..

   2. Dominick -

    Je ziet toch al dat ze Ovi steeds meer aan het afbouwen zijn met allemaal diensten die eruit gaan, en de meeste Ovi-diensten zijn ook niet echt een succes. Dus ik vind het nog niet eens zo'n rare keuze om dat overboord te gooien.

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters