‘Google updatet Android Wear binnen een paar weken’

Google zou druk werken aan een grote update voor Android Wear. Met de update moet het mogelijk worden om snel op een berichtje te reageren door middel van een poppetje en de userinterface zou worden uitgebreid.

LG G Watch R Android Wear

Hierover schrijft TechCrunch dat een aantal GIF’jes heeft gepubliceerd van nieuwe functies van Android Wear. Sinds vorig jaar is Android Wear het besturingssysteem van Google voor draagbare apparaten, zoals smartwatches. Sindsdien ligt Android Wear onder vuur, omdat het niet zoveel mogelijkheden biedt.

De eerste smartwatch die het vernieuwde Android Wear zou krijgen, is waarschijnlijk de Watch Urbane van LG. Dit is de tweede ronde smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Het wordt met het vernieuwde Android Wear gemakkelijker om apps te openen. Voorheen kon dit vooral via stembesturing, maar dat was vaak een drama. Of je moest je een weg banen door een heleboel menu’s. Nu zou de focus van Android Wear liggen op het gemakkelijk openen van apps.

Als je met het vernieuwde Android Wear vanaf je horloge naar links veegt, krijg je een overzicht van je geïnstalleerde apps te zien. Veeg je weer naar links, dan zie je je contacten. Pas als je daarna nog een keer naar links veegt, zie je de bekende ‘take a note’- of ‘set a timer’-acties.

In de meeste Android Wear-horloges zit een wifi-chip. Die wordt nu alleen nog niet gebruikt. Straks wel. Je smartwatch hoeft straks dus niet in de buurt te zijn van je smartphone om notificaties te ontvangen.

Het is nog onbekend wanneer Google precies de nieuwe Android Wear uitrolt. Waarschijnlijk binnen enkele weken.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters