Google verkoopt Motorolafabrieken in China en Brazilië, sluit kantoor in India

Google heeft twee fabrieken van Motorola verkocht aan het bedrijf Flextronics, dat na Foxconn de tweede grootste elektronicaproducent is ter wereld. De fabrieken staan in China en Brazilië. Een fabriek in India wordt gesloten, waarbij 76 werknemers hun baan verliezen.

Motorola logo

Google rondde de overname van Motorola Mobilty af in mei dit jaar. Sindsdien is het bezuinigen geblazen bij het bedrijf, dat het voor de overname al niet zo best deed. Kantoren en websites worden gesloten, en de ene na de andere fabriek gaat dicht. Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat de fabriek van Motorola in Zuid-Korea zou sluiten, waardoor zeshonderd man op straat komen te staan.

Dat lot blijft de Motorolawerknemers van de fabrieken in China en Brazilie wellicht bespaard, want deze fabrieken zijn niet gesloten, maar verkocht. Ergens halverwege volgend jaar zou de verkoop rond moeten zijn. Google noch Flextronics hebben financiele details bekendgemaakt over de verkoop van de fabrieken.

Dat Motorola eigen fabrieken afstoot is niet zo opmerkelijk; Apple en Nokia gingen het bedrijf voor. Steeds meer productie wordt ondergebracht bij grote elektronicafabrieken in China, waar de arbeiders goedkoop zijn en de kwaliteit goed.

Motorola is blij met de deal, meldde het bedrijf. De mobieltjesmaker noemt de verkoop aan Flextronics ‘een belangrijke stap voor ons. We transformeren de hele voorraadketen in een competitief voordeel voor Motorola Mobility. Flextronics is al vele jaren onze partner, en hun expertise en ervaring in het fabriceren zal ons in de gelegenheid stellen ons op andere delen van de voorraadketen te richten, waar wij meer waarde aan kunnen toevoegen.”

Oftewel: Flextronics mag de Motorola-mobieltjes voortaan in elkaar schroeven, en Motorola beperkt zich tot het ontwerpen ervan. Net als Apple doet.

Wat Google nu echt voorheeft met Motorola is inmiddels de grote vraag die onbeantwoord blijft. Feit is dat de zoekgigant Motorola uitsluitend opkocht vanwege de enorme patentenportefeuille die het bedrijf sinds het begin van de mobiele telefonie heeft opgebouwd, en dat andere telefoonmakers zoals Samsung en HTC met argusogen naar Google kijken of Motorola niet wordt voorgetrokken. Tot dusver is daar duidelijk niets van gebleken. Motorola heeft zelfs de opdracht voor een nieuwe Nexus-tablet of -telefoon niet gekregen dit jaar.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Cas710 -

    Ik hoop dat Motorola volgend jaar de Nexus mag maken. Als ik zie wat ze voor kwaliteit van smartphones leveren in Amerika, is dat prima. Vooral het ontwerp ervan met Kevlar. Goed design+Stock Android+prima specificaties = een goed Nexus

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters