Google verliest de LG Nexus 4… in een bar

Een employee van Google heeft de nog niet aangekondigde Nexus 4 van LG laten slingeren in een bar in San Francisco. Waar het toestel werd gevonden door een muzikant. Precies hetzelfde verhaal dat we eerder hebben gezien rond de iPhone 4, die twee jaar geleden ook vlak voor de aankondiging bleef liggen in een bar. Ook in San Francisco.

LG Nexus 4

Op internet en Twitter wordt de grap al gemaakt dat Google niet alleen Apple imiteert met het Android OS, maar nu ook met dezelfde stommiteiten. De Nexus 4 bleef liggen in een bar waar het toestel werd gevonden door de eigenaar, Jamin Barton. Een muzikant die het eigenlijk niet zo’n opmerkelijke vondst vond. ”We vinden wel twintig telefoons per week”, meldde hij aan Wired, die het verhaal gretig heeft opgetekend. ”De meeste mensen komen ze na een kwartiertje wel weer halen.”

Dat gebeurde niet met deze telefoon. Het toestel bleef maar naast de kassa liggen en niemand kwam om hem te halen. ”Ik weet helemaal niets van deze zaken, maar ik wist net genoeg om te weten dat dit toestel toch iets anders was”, aldus Barton tegen Wired. Er zat geen simkaart in, viel te lezen op het scherm, en het toestel was gelocked. Er was dus geen enkele manier om de eigenaar via het toestel zelf te achterhalen. Op de achterkant bleek een sticker te zitten met de tekst ‘not for sale’ erop. En er stond een Google-logo op, maar dat zit wel op meer Androidtelefoons.

Barton liet het toestel zien aan iemand die verstand heeft van smartphones. Die onmiddellijk flipte, want die herkende het toestel van de reeds uitgelekte plaatjes van de LG Nexus 4. Dat toestel wordt pas maandag onthuld in New York.

Deze smartphonegek, een zekere Dave, belde Google op om te vertellen over zijn vondst. Maar dat liep fout af, vertelt Barton. ”Dave kwam de volgende dag diep geschokt naar me toe. Hij zei dat Google de telefoon had verloren. En dat er net iemand voor was ontslagen, en dat de ‘Google politie’ eraan kwam.”

Google beschuldigde Dave van diefstal of heling, en stuurde een medewerker naar de bar om het toestel weer terug te halen. Niet zomaar een medewerker, maar een zekere Brian Katz, een veiligheidsexpert die door Google in dienst is genomen om industriële spionage tegen te gaan.

Dave stemde in met een ontmoeting om de telefoon over te dragen, op een voorwaarde: Katz moest kunnen aantonen dat hij voor Google werkte. Vanaf dat moment ging het helemaal fout, want Katz weigerde dat, en wilde alleen de telefoon in beslag nemen. Toevallig waren er die avond ook rellen in de buurt waar de bar staat, en Katz zette her en der mensen onder druk om te vertellen waar die telefoon ergens was. Zonder resultaat.

Uiteindelijk heeft een advocaat, die door Barton was ingeschakeld, de telefoon weer aan Katz teruggegeven. Die Barton een telefoon beloofde als hij het verhaal stil zou houden en geen foto’s van het prototype zou verspreiden.

Wired had echter een beter bod voor Barton, en de foto’s en het hele smeuiige verhaal zijn hier te zien.

LG Nexus 4

 

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

   Kan hanssie zijn eerste reactie op dit artikel al niet plaatsen, en hij geeft hier al langere tijd onzinnige reacties.. heeft mij(had toen andere nick) al vaak genoeg onterecht afgezeken. Afbeelding van zijn avatar zegt eigenlijk al wat hij is.

  2. hanszw -

   Kunnen Koreanen nou echt helemaal niks zelf bedenken. kunnen ze nou echt niks anders dan anderen copiëren? Begin een beetje een antipathie tegen dat volk te krijgen.

    1. hanszw -

     Waar heb ik gezegd dat ze slecht bezig zijn, je lijkt wel een schrijver van een blogsite, je eigen uitleg er aan geven. Zo te zien geloof je aardig in sprookjes.

    2. Timboektoe -

     Jouw toon staat mij niet aan.
     Zal ik het samenvatten voor je dan:
     Je eigen vraag "Waar heb ik gezegd dat ze slecht bezig zijn"
     Kan ik beantwoorden met je voorgaande:
     "Kunnen Koreanen nou echt helemaal niks zelf bedenken. kunnen ze nou echt niks anders dan anderen copiëren?"

     Graag een discussie met feiten.

    3. hanszw -

     Jouw toon staat mij nog minder aan en je verdraaid woorden want ik zie nergens het woordje slecht staan, behalve bij jou dan, want dat is je eigen conclusie. Dus hou je bij de feiten.

  Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

  Samsung Galaxy S8 home knop

  Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

  T-Mobile

  Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

  Vivo vingerafdrukscanner

  Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

  Samsung Galaxy S9 render

  Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

  vuurwerk

  Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters