Google verliest de LG Nexus 4… in een bar

Een employee van Google heeft de nog niet aangekondigde Nexus 4 van LG laten slingeren in een bar in San Francisco. Waar het toestel werd gevonden door een muzikant. Precies hetzelfde verhaal dat we eerder hebben gezien rond de iPhone 4, die twee jaar geleden ook vlak voor de aankondiging bleef liggen in een bar. Ook in San Francisco.

LG Nexus 4

Op internet en Twitter wordt de grap al gemaakt dat Google niet alleen Apple imiteert met het Android OS, maar nu ook met dezelfde stommiteiten. De Nexus 4 bleef liggen in een bar waar het toestel werd gevonden door de eigenaar, Jamin Barton. Een muzikant die het eigenlijk niet zo’n opmerkelijke vondst vond. ”We vinden wel twintig telefoons per week”, meldde hij aan Wired, die het verhaal gretig heeft opgetekend. ”De meeste mensen komen ze na een kwartiertje wel weer halen.”

Dat gebeurde niet met deze telefoon. Het toestel bleef maar naast de kassa liggen en niemand kwam om hem te halen. ”Ik weet helemaal niets van deze zaken, maar ik wist net genoeg om te weten dat dit toestel toch iets anders was”, aldus Barton tegen Wired. Er zat geen simkaart in, viel te lezen op het scherm, en het toestel was gelocked. Er was dus geen enkele manier om de eigenaar via het toestel zelf te achterhalen. Op de achterkant bleek een sticker te zitten met de tekst ‘not for sale’ erop. En er stond een Google-logo op, maar dat zit wel op meer Androidtelefoons.

Barton liet het toestel zien aan iemand die verstand heeft van smartphones. Die onmiddellijk flipte, want die herkende het toestel van de reeds uitgelekte plaatjes van de LG Nexus 4. Dat toestel wordt pas maandag onthuld in New York.

Deze smartphonegek, een zekere Dave, belde Google op om te vertellen over zijn vondst. Maar dat liep fout af, vertelt Barton. ”Dave kwam de volgende dag diep geschokt naar me toe. Hij zei dat Google de telefoon had verloren. En dat er net iemand voor was ontslagen, en dat de ‘Google politie’ eraan kwam.”

Google beschuldigde Dave van diefstal of heling, en stuurde een medewerker naar de bar om het toestel weer terug te halen. Niet zomaar een medewerker, maar een zekere Brian Katz, een veiligheidsexpert die door Google in dienst is genomen om industriële spionage tegen te gaan.

Dave stemde in met een ontmoeting om de telefoon over te dragen, op een voorwaarde: Katz moest kunnen aantonen dat hij voor Google werkte. Vanaf dat moment ging het helemaal fout, want Katz weigerde dat, en wilde alleen de telefoon in beslag nemen. Toevallig waren er die avond ook rellen in de buurt waar de bar staat, en Katz zette her en der mensen onder druk om te vertellen waar die telefoon ergens was. Zonder resultaat.

Uiteindelijk heeft een advocaat, die door Barton was ingeschakeld, de telefoon weer aan Katz teruggegeven. Die Barton een telefoon beloofde als hij het verhaal stil zou houden en geen foto’s van het prototype zou verspreiden.

Wired had echter een beter bod voor Barton, en de foto’s en het hele smeuiige verhaal zijn hier te zien.

LG Nexus 4

 

tags:
  OnePlus 6

  We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

  Beste budgetsmartphones uitgelicht

  Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

  smartphone auto

  OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

  Samsung J2 Core

  Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

  Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

  Sony

  Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters