Google verscheept 200.000 Android-telefoons per dag, Symbian 300.000

Google CEO Eric Schmidt heeft tijdens een interview gezegd dat Google momenteel 200.000 nieuwe telefoons per dag geactiveerd ziet worden. Symbian heeft daarnaast ook haar cijfers laten kennen en daaruit blijkt dat er 300.000 telefoons per dag met het OS verkocht worden wereldwijd.

Android vs SymbianGoogle CEO Eric Schmidt heeft tijdens een interview met de verschillende kranten en tijdschriften laten ontglippen dat er per dag meer dan 200.000 Android-telefoons geactiveerd worden. Twee maanden geleden was dit aantal nog slechts 100.000 maar duidelijk mag zijn dat Android wereldwijd hard aan het groeien is. Schimdt wist er ook bij te vermelden dat Android inmiddels kostendekkend is geworden voor de gigant dankzij de advertentie-inkomsten van Android-telefoons. Slechts drie jaar na de overname van het bedrijf Android weet het verdienmodel van Android zich al te bewijzen voor Google en de ontwikkelaar meent dan ook dat momenteel de kosten van het ontwikkelteam lager zijn dan de inkomsten van Android. Android is dan ook momenteel in Amerika het grootste OS gemeten naar het aantal nieuwe telefoons dat per dag verkocht wordt. Wereldwijd staat Google op een vierde plek achter Nokia, RIM en Apple echter is het OS bezig met een inhaalslag. Onduidelijk is nog waar de CEO van Google zijn cijfers op gebaseerd heeft maar dat zal naar verwachting op interne cijfers van de ontwikkelaar zelf zijn.

Ondertussen laat de stichting achter Symbian weten dat het wereldwijd 300.000 telefoons weet te slijten dat gemeten is in het tweede kwartaal van 2010. Symbian is dan ook nog de onbetwiste leider in de wereld en de verwachting is dat het dit jaar nog wel even zo zal blijven. Volgend jaar echter zal Symbian het moeilijker gaan krijgen als er wordt gekeken naar de groei van concurrenten zoals Android en iPhone. Symbian baseert zich op een rapport van Canalys waaruit blijkt dat elke seconde er drie Symbian-telefoons verkocht worden in de wereld.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters