Google verwijdert emulators uit Android Market

Google heeft van het ene op het andere moment besloten om alle emulators uit de Android Market te gooien. De producent van de meeste emulators, yongzh, is met zijn software uitgeweken naar de alternatieve downloadwinkel SlideME.

emulator android mariokart

Het gaat om emulators als Nesoid, Snesoid, Gensoid, N64oid, Ataroid, Gearoid en Gameboid. Allemaal zijn dat Androidversies van de game consoles van weleer van Sega, Nintendo en Atari. Veel van deze emulators waren hoog gewaardeerd in de Android Market, en het waren betaalde apps.

Nu zijn ze in een klap allemaal verdwenen. Zonder enige waarschuwing heeft Google de emulators uit de Market gehaald en de account van maker yonghz beëindigd. Naar de reden kan ook de maker alleen maar gissen, omdat Google naar zijn zeggen niets heeft meegedeeld.

Een en ander zou te maken kunnen hebben met een klacht van Sega. Na die klacht waren al twee emulators weggehaald. Maar nu is de rest ook weg, om redenen die niemand kan achterhalen, want Google zegt niets.

Engadget heeft inmiddels contact opgenomen met Yong Zhang, die de account van yongzh voerde. Hij bevestigt dat zijn Google ontwikkelaars account is beëindigd en zijn apps gewist zonder enige waarschuwing. Daarmee is hij brodeloos geworden, want hij leeft ervan, en hij zit ook nog met een stapel mailtjes van bezorgde klanten.

Een aantal emulators staat inmiddels wel weer online, bij de alternatieve downloadwinkel SlideME. Dus daar vallen ze wel weer te halen, maar de vraag is of iedere Androidbezitter die winkel net zo makkelijk weet te vinden als de Android Market. Yong Zhang verwacht van niet.

De stap van Google is opmerkelijk, want tot dusver werd alleen van hogerhand ingegrepen in de Android Market als het ging om apps die gevaarlijk waren voor Androidtelefoons. Zoals de dik vijftig programma’s die malware bevatten, en enkele maanden geleden zijn gewist; niet alleen uit de Market maar ook van de telefoons waarop die waren geïnstalleerd.

De emulators zijn overduidelijk niet gevaarlijk voor de Androidtelefoons, maar toch zijn ze gewist. Waarmee Google laat zien dat het niet terugschrikt voor Apple-achtig ingrijpen in zijn downloadwinkel.

Bron: Engadget

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters