Google viert Halloween met griezelig spelletje

Google viert Halloween met een verrassend diepgaand spelletje, waarin je een school moet beschermen tegen spoken.

Halloween

Google HalloweenHet is vandaag natuurlijk Halloween, een feestdag waar grote bedrijven elk jaar weer op ludieke wijze op inspelen. Google doet dat middels een speciale doodle boven zijn zoekmachine. Dit jaar is het een verrassend onderhoudend spelletje.

Magische academie

Een magische academie is volgens Google overvallen door spoken, demonen en andere griezelige wezens. Dat komt allemaal door een kat genaamd Momo, die per ongeluk een geest opgeroepen heeft. Het blijft echter niet bij een koddig verhaaltje, want er schuilt een slim gevonden spelletje achter. Spelers kunnen de spoken weg jagen door het symbool te tekenen dat je boven hun hoofden kunt zien. Denk aan horizontale lijnen, verticale lijnen en letters. Je kunt je levens weer erbij krijgen door een hartje te tekenen.

Verrassende diepgang

Google HalloweenHet spelletje bevat vijf verschillende levels: de bibliotheek van de school, een café, een klaslokaal, een sportschool en het dak. Elk level heeft weer zijn eigen eindbaas. Hoe verder je komt hoe ingewikkelder de symbolen worden die je moet tekenen.

Achter de schermen

Het spelletje biedt verrassend veel diepgang voor een Google Doodle. Vaak bieden de simpele spelletjes van Google slechts enkele minuten vermaak, maar vandaag kun je er een flinke tijd zoet mee zijn. De zoekgigant heeft in deze blog uitgelegd hoe ze op het spelletje zijn gekomen. Initieel ging het om een game waarin een kat soep moest maken, maar voor Halloween hebben ze hun plannen omgegooid.

Bron: Google

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters