Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile

Google viert vandaag haar vijftiende verjaardag door enkele nieuwe features voor het mobiele versie van haar zoekmachine aan te kondigen. Zo worden zoekresultaten overzichtelijker weergegeven, is het makkelijker om bepaalde resultaten te vergelijken en zullen de apps van Google worden voorzien van push-notificaties.

Op haar Inside Search blog gaat Google uitgebreid in op de nieuwe functionaliteit. De eerste feature waar zij over uit wijdt zijn de nieuwe filters en vergelijkingsmogelijkheden van Knowledge Graph. Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld makkelijk de voedingswaarden van olijfolie en boter met elkaar te vergelijken. Ook is het met filters mogelijk om makkelijk aanverwante resultaten te ontdekken.

Een andere belangrijke nieuwe feature zijn de push-notificaties voor de Google apps op iOS en Android. Het zal binnenkort mogelijk zijn om via de Voice functie van de app een herinnering in te stellen die vervolgens als push-notificatie naar boven komt als het relevant is. Straks is het dus mogelijk om te zeggen ‘Google help me herinneren dat ik de melk meeneem bij de supermarkt’ waarop Google dat zal doen als hij detecteert dat je in de supermarkt bent. Google laat weten dat deze functionaliteit binnen een paar weken beschikbaar zal zijn.

De laatste verandering die geïntroduceerd wordt is het nieuwe design van de zoekresultaten op mobile. De zoekresultaten worden nu onder gebracht in Cards zoals we dat kennen van Google Now. Zoekt men bijvoorbeeld op ‘Albert Einstein’ zal eerst een card met de belangrijkste informatie van de natuurkundige te zien zijn, in een volgende card staan de zoekresultaten en het blok daarna laat het nieuws gerelateerd aan Einstein zien. Met deze opzet zal het makkelijker zijn om snel relevante informatie over bekende zoekopdrachten te vinden.

Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile goog 
Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile nexus 4 butter v olive oil 
Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile nexus 4 neil armstrong 1 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters