Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile

Google viert vandaag haar vijftiende verjaardag door enkele nieuwe features voor het mobiele versie van haar zoekmachine aan te kondigen. Zo worden zoekresultaten overzichtelijker weergegeven, is het makkelijker om bepaalde resultaten te vergelijken en zullen de apps van Google worden voorzien van push-notificaties.

Op haar Inside Search blog gaat Google uitgebreid in op de nieuwe functionaliteit. De eerste feature waar zij over uit wijdt zijn de nieuwe filters en vergelijkingsmogelijkheden van Knowledge Graph. Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld makkelijk de voedingswaarden van olijfolie en boter met elkaar te vergelijken. Ook is het met filters mogelijk om makkelijk aanverwante resultaten te ontdekken.

Een andere belangrijke nieuwe feature zijn de push-notificaties voor de Google apps op iOS en Android. Het zal binnenkort mogelijk zijn om via de Voice functie van de app een herinnering in te stellen die vervolgens als push-notificatie naar boven komt als het relevant is. Straks is het dus mogelijk om te zeggen ‘Google help me herinneren dat ik de melk meeneem bij de supermarkt’ waarop Google dat zal doen als hij detecteert dat je in de supermarkt bent. Google laat weten dat deze functionaliteit binnen een paar weken beschikbaar zal zijn.

De laatste verandering die geïntroduceerd wordt is het nieuwe design van de zoekresultaten op mobile. De zoekresultaten worden nu onder gebracht in Cards zoals we dat kennen van Google Now. Zoekt men bijvoorbeeld op ‘Albert Einstein’ zal eerst een card met de belangrijkste informatie van de natuurkundige te zien zijn, in een volgende card staan de zoekresultaten en het blok daarna laat het nieuws gerelateerd aan Einstein zien. Met deze opzet zal het makkelijker zijn om snel relevante informatie over bekende zoekopdrachten te vinden.

Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile goog 
Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile nexus 4 butter v olive oil 
Google viert vijftiende verjaardag met nieuwe features voor mobile nexus 4 neil armstrong 1 
cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters