Google vindt eerste partners om haar NFC activiteiten te ontplooien

Google heeft naar verluidt met MasterCard en met de Amerikaanse bank Citigroup een overeenkomst gesloten om NFC-betalingen mogelijk te maken in Amerika. De zoekgigant lijkt hiermee haar mobiele betalingen meer en meer vorm te geven.

Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal heeft Google een overeenkomst met twee belangrijke partners gesloten voor mobiele betalingen. De zoekgigant is momenteel druk bezig om mobiele betalingen middels de NFC-technologie mogelijk te maken in Amerika en lijkt daarbij ook rekening te houden met andere landen. Google heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met MasterCard en de grootste Amerikaanse bank genaamd Citibank.

Google heeft plannen om met de dienst haar advertentie-inkomsten te vergroten. Volgens de krant wil Google retailers in staat stellen om gericht te adverteren in het Android OS en vervolgens middels NFC het product aan te kopen in de daadwerkelijke winkel. Tegelijkertijd zullen retailers ook meer informatie over de consument krijgen van Google als ze mee doen aan het advertentieprogramma voor mobiele betalingen.

De bedoeling is dat mensen met een rekening bij Citigroup of een creditcard bij Mastercard hebben, hun account kunnen linken aan een speciale Android-applicatie van Google waarmee middels NFC betaald kan worden. De plannen van Google zijn nog in een vroeg stadium volgens de krant en daarbij gaan er ook geruchten dat Google Apple wil betrekken in het proces. Er gaan al langer geruchten dat Apple in haar volgende iPhone een NFC-chip zal bouwen voor betalingen.

De kans is groot dat het systeem nog wel dit jaar live zal gaan in Amerika. Google en de andere betrokken partijen houden zich echter nog op de vlakte met hun reacties en willen dan ook nog niet toegeven dat er een overeenkomst is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters