'Google voegt Smart Burst toe aan camera-app Android'

Het lijkt erop dat Google de standaard camera-app van Android voorziet van een brust-modus: Smart Burst. De app kiest dan uit een serie foto’s de beste. Momenteel is de functie nog niet beschikbaar.

Android Smart Burst

De toevoeging werd ontdekt door Android Police, dat eens een kijkje nam in de code van de laatste update voor de camera-app van Android. De Smarst Burst-modus is waarschijnlijk te vergelijken met bijvoorbeeld Zoe van HTC of de Best Face-functie van Samsung, dat meerdere selfies schiet en vervolgens een combinatie maakt waarop iedereen er het beste uitziet.

De vernieuwde camera-app van Android zou een boel foto’s achter elkaar maken en daarna deze analyseren. Zo bekijkt de app onder andere de scherpte van foto’s, maar wordt er ook gekeken naar grijswaarden, verzadiging en worden portretfoto’s geanalyseerd. Smart Burst kijkt bij foto’s of beide ogen zijn geopend, naar je uitdrukking, en het aantal gezichten op een foto.

Hoewel de code voor Smart Burst nu aan de vernieuwde camera-app van Google voor Android is toegevoegd, is het nog niet te gebruiken. Dit duurt waarschijnlijk ook nog wel even. Het zou zomaar kunnen dat Smart Burst een van de paradepaardjes van de nieuwe Nexus-telefoons wordt, die gemaakt zouden worden door LG en Huawei.

Deze smartphones worden waarschijnlijk over een maand of drie, wanneer Android M zijn échte naam krijgt, aangekondigd. Tot die tijd is het dus wachten geblazen, of gewoon een camera-app van je fabrikant gebruiken. Samsung en bijvoorbeeld ook HTC hebben deze mogelijkheid al een poosje in hun app verwerkt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters