'Google voegt Smart Burst toe aan camera-app Android'

Het lijkt erop dat Google de standaard camera-app van Android voorziet van een brust-modus: Smart Burst. De app kiest dan uit een serie foto’s de beste. Momenteel is de functie nog niet beschikbaar.

Android Smart Burst

De toevoeging werd ontdekt door Android Police, dat eens een kijkje nam in de code van de laatste update voor de camera-app van Android. De Smarst Burst-modus is waarschijnlijk te vergelijken met bijvoorbeeld Zoe van HTC of de Best Face-functie van Samsung, dat meerdere selfies schiet en vervolgens een combinatie maakt waarop iedereen er het beste uitziet.

De vernieuwde camera-app van Android zou een boel foto’s achter elkaar maken en daarna deze analyseren. Zo bekijkt de app onder andere de scherpte van foto’s, maar wordt er ook gekeken naar grijswaarden, verzadiging en worden portretfoto’s geanalyseerd. Smart Burst kijkt bij foto’s of beide ogen zijn geopend, naar je uitdrukking, en het aantal gezichten op een foto.

Hoewel de code voor Smart Burst nu aan de vernieuwde camera-app van Google voor Android is toegevoegd, is het nog niet te gebruiken. Dit duurt waarschijnlijk ook nog wel even. Het zou zomaar kunnen dat Smart Burst een van de paradepaardjes van de nieuwe Nexus-telefoons wordt, die gemaakt zouden worden door LG en Huawei.

Deze smartphones worden waarschijnlijk over een maand of drie, wanneer Android M zijn échte naam krijgt, aangekondigd. Tot die tijd is het dus wachten geblazen, of gewoon een camera-app van je fabrikant gebruiken. Samsung en bijvoorbeeld ook HTC hebben deze mogelijkheid al een poosje in hun app verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters