Google VR strijdt tegen Facebook’s Oculus

Google VR ontwikkelt een nieuwe headset voor smartphones, met extra ondersteuning voor Android.

Google's Cardboard VR headset
Google’s Cardboard VR headset

Google VR

Google wilt een grote concurrent worden in de VR wereld en zo de platform oorlog in Silicon Valley domineren. Facebook is ook flink aan de weg aan het timmeren qua Virtual Reality. Het kocht recentelijk Oculus aan die met hun Oculus Rift als pioniers gelden op het gebied van VR. In 2014 bracht Google de Cardboard VR uit, een erg goedkope manier om de Virtual Reality zelf te ervaren. De Google Cardboard bestaat uit een kartonnen omhulsel waarbij je smartphone het werk doet. De kartonnen headset hou je zelf tegen je hoofd aan. Aan het einde van het vorige jaar werkte Samsung samen met Oculus om de Gear VR te maken. Google wil nu ook een vergelijkbare bril gaan ontwikkelen met een hard plastic omhulsel, betere sensoren en betere lenzen. Om deze VR headset te gebruiken moet je je smartphone in een opening van de headset plaatsen. De headset maakt gebruik van de versnellingsmeter sensor in je smartphone, om zo te bepalen hoe het toestel zich beweegt. Hiermee kan de smartphone bepalen hoe je hoofd beweegt en zo een overeenkomstig beeld te projecteren.

Google VR concept
Google’s concept VR

Virtual Reality technologie

Google wil de VR technologie in de Android smartphones gaan verbeteren in plaats van een app ontwerpen die VR ondersteunt zoals ze dit bij de Cardboard deden. Een bekend probleem van de huidige VR brillen is dat gebruikers misselijk worden bij gebruik. Dit komt door een vertraging in de data overgang, oftewel lag. Hiermee lijkt het alsof je dronken op een bootje staat. De Google Cardboard is veel succesvoller geworden dan het bedrijf ooit had kunnen dromen, met nu al meer dan vijf miljoen verkochte headsets. De Google Cardboard is meer voor het bewonderen van VR maar Google wilt met de nieuwe headset ook interactie stimuleren door knoppen aan de headset vast te maken waarmee je ook games kunt gaan spelen. De nieuwe VR headset komt tegelijk uit met een update voor Android die VR ondersteunt. Dit zal aan het eind van het jaar. Hopelijk krijgen we vast een voorproefje te zien om het MWC eind deze maand.

Meer weten over de Gear VR klik dan hier.

Bron:ft.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Boris Boonzajer Flaes -

      Dat de interactie met de gebruiker veelal ontbreekt. Iets dat Google aan wil passen in de volgende versie (door het toevoegen van buttons)

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters