Google-werknemers bezig met tests Ice Cream Sandwich op de Nexus S

Ice Cream Sandwich is nog altijd voorbehouden aan de nieuwe Galaxy Nexus, maar achter de schermen zouden Google-werknemers druk bezig zijn om de nieuwe Androidversie geschikt te maken voor de Nexus S.

Google Nexus S piano

De werknemers zouden al testversies van de update naar hun eigen Nexus S-telefoons hebben gestuurd om te proberen of alles goed werkt.

De Nexus-toestellen van Google zijn altijd de eerste die worden voorzien van de laatste versies van Android. Maar de Nexus S moest er nog even op wachten.

Google is achter de schermen druk doende om de laatste bugs uit Android 4.0 te halen. De versie van het OS die zowel op smartphones als op tablets kan draaien, moest kennelijk nog even worden aangepast aan de hardware van de Nexus S. De OTA-update voor dit toestel, dat vorig jaar de eerst was met Android 2.3 Gingerbread erop, komt er dus snel aan.Dat weten we dankzij een Google-employee die dit op Google+ heeft laten weten. Die meldde op het sociale netwerk dat de update er ‘prachtig’ uitziet.

Toch kan het nog wel een paar weken of zelfs maanden duren voordat de OTA-update op de Nexus S terecht komt. Maar aangezien Google er wel voor moet zorgen dat de Nexustoestellen de eersten zijn met de nieuwe versie van Android erop, zal de softwaregigant het waarschijnlijk zo snel mogelijk proberen te regelen.

Overigens zijn her en der al wat zelfgebakken ROMS met Ice Cream Sandwich te vinden op internet, maar alleen mensen die heel goed weten hoe ze zoiets zonder risico op hun toestel kunnen zetten, moeten daaraan beginnen.

Bron: PC World

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters